Paavo Nurmi Games siirtyy elokuulle, syksyyn rakentuu suurkisojen ruuhka - Urheilu - Aamulehti

Paavo Nurmi Games siirtyy elokuulle, syksyyn rakentuu suurkisojen ruuhka

Paavo Nurmi Games siirtyy koronaviruskriisin takia elokuulle.

Annimari Korte ja Nooralotta Neziri kisasivat viime vuonna Paavo Nurmi Gamesissa.

27.3.2020 20:50

Yleisurheilukilpailu piti järjestää kesäkuun 9. päivä, mutta se siirtyy perjantaina julkistetun päätöksen mukaan elokuun 11. päivälle.

– Samalla Turkuun rakentuu yleisurheilun superviikko, kun tiistaina kilpaillaan Paavo Nurmi Games ja torstaina samaisella Paavo Nurmen stadionilla alkavat Kalevan kisat, Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen sanoo.

Paavo Nurmi Gamesin järjestämiselle tuli tukea yleisurheilutoimijoilta.

– Olemme kuunnelleet paljon urheilijoiden ja kansainvälisten managereiden palautetta. Sieltä on tullut vahvasti viesti, että he haluavat, että Turun kilpailu järjestetään. Myös PNG:n tarjoamat korkeat rankingpisteet kiinnostavat kesän 2021 olympiakisoihin pyrkiviä, Salonen kertoo.

Turun kilpailun ohjelmassa on neljä Timanttiliigan pisteet urheilijoille tuovaa lajia. Ne ovat miesten 3000 metrin estejuoksu, miesten ja naisten kolmiloikka sekä miesten kiekonheitto.

– Pandemian tuomat kilpailujen siirrot luovat syyskesälle ja syksylle kilpailujen ruuhkan. Tilanne elää edelleen ainakin Timanttiliigan osalta. Siksi on mahdollista, että Paavo Nurmen kisojenkin lajiohjelmaan voi vielä tulla muutoksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos