Hurske ja Neziri jäivät hieman SE:stä, Duplantis oli lähellä ME:tä - Urheilu - Aamulehti

Hurske ja Neziri jäivät hieman SE:stä, Lipsanen loikki talven parhaansa – Duplantis oli jälleen lähellä ME:tä

Reetta Hurske joutui pettymään SM-halleissa Tampereella sunnuntaina.

19.2.2020 22:14 | Päivitetty 19.2.2020 23:23

Aamulehti

Reetta Hurske haki keskiviikkona balsamia haavoilleen yleisurheilun hallikisoissa Liévinissä, Pas-de-Calais’ssa, Pohjois-Ranskassa.

SM-halleissa varaslähdön takia pahan pettymyksen kokenut Tampereen Pyrinnön urheilija juoksi Ranskassa 60 metrin aitojen alkuerissä ajan 8,00. Se jää sekunnin sadasosan hänen talven parhaastaan.

Hurske otti hyvän startin ja hän oli kolmannella aidalla vielä aivan kärjessä. Lopulta Yhdysvaltain Nia Ali (7,93) tuli ohi ja jätti tamperelaisen toiseksi.

Samassa erässä juoksi myös Nooralotta Neziri. Hän oli erän neljäs ajalla 8,05.

Finaalissa suomalaisten osat vaihtuivat. Neziri oli loppukilpailussa kolmas ajalla 8,02 ja Hurske neljäs ajalla 8,03. Näin ollen Nezirin ja Hurskeen nimissä oleva Suomen ennätys 7,97 pysyi voimassa.

Nia Ali voitti myös finaalin ajalla 7,92.

Duplantis loisti jälleen

Illan seuratuin urheilija oli Armand Duplantis, joka yritti parantaa seiväshypyn ME:tä jo kolmannessa kilpailussa peräkkäin. Se jäi kuitenkin tällä kertaa haaveeksi.

Duplantis ylitti helposti 560, 580, 590 ja 607, minkä jälkeen hän nosti riman 619:ään. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, kun reidet osuivat rimaan ylösmenovaiheessa. Myös toisella yrityksellään ”Mondo” ajautui liian lähelle rimaa. Kolmannesta yrityksestä tuli limbo.

Duplantis sai Ranskassa hyvän vastuksen, sillä USA:n Sam Kendricks ylitti 590.

Duplantis on ollut hallikaudella käsittämättömässä iskussa. Hän on kilpaillut neljä kertaa eikä ole jäänyt vielä alle kuuden metrin tuloksen: 600 Düsseldorfissa 4. helmikuuta, 617 (ME) Torunissa 8. helmikuuta, 618 (ME) Glasgow’ssa 15. helmikuuta ja nyt siis 607.

Näin helposti Duplantis ylitti 607:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös toisella seiväshyppypaikalla yritettiin ME:tä. Miesten seiväskisan kanssa samaan aikaan käytiin naisten seiväskisa. USA:n Sandi Morris ratkaisi kisan voiton tuloksella 483, minkä jälkeen rima nostettiin 503:een. Se olisi ollut uusi halliennätys, mutta yritykset eivät olleet lähelläkään onnistua.

Venäjän Jelena Isinbajeva on hypännyt ulkoradalla 506.

Lipsanen loikki 16,54

Suomalaisista kilpailuissa oli pika-aitureiden lisäksi mukana kolmiloikkaaja Simo Lipsanen. Lipsanen hyppäsi 16,54 eli talven parhaansa. Hän ei kuitenkaan yltänyt kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmelle viimeiselle kierrokselle, vaan oli kymmenes. Kahdeksas sija irtosi tuloksella 16,59.

Tämä oli lappeenrantalaisen neljäs kilpailu hallikaudella. Aiempi paras oli avauskisasta tullut 16,40.

Armand Duplantis on aloittanut vuoden 2020 huimalla ME-tehtailulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut