Lukko kaatamaan hurjakuntoista JYP:iä kahden puolustuksen supervahvistuksen voimin - Urheilu - Aamulehti

Lukko kaatamaan hurjakuntoista JYP:iä kahden puolustuksen supervahvistuksen voimin

Puolustaja Ville Heinola, 18, teki NHL-debyyttinsä lokakuussa. Nyt hän palaa loppukaudeksi Rauman Lukon riveihin.

13.11.2019 13:05

Illan peli on Liigan JYP–Lukko. JYP:n kovan vireen ohella tänään kannattaa tarkkailla kahta Lukon kokoonpanoon palaavaa tähtipelaajaa.

Päivän kiinnostavin peli

JYP–Lukko-ottelun mielenkiintoisimmat pelaajat löytyvät Lukon takalinjoilta. Joukkue saa tähän peliin kaksi kovan luokan vahvistusta puolustukseensa, kun "omat pojat" Ilkka Heikkinen ja Ville Heinola tekevät tahoillaan paluun lukkopaitaan.

35-vuotias konkari Heikkinen iski viime kaudella TPS:ssa tehot 11+29=40 mutta on ollut tämän alkukauden pelaamatta. Etenkin ylivoimalla Heikkinen on heti sarjan eliittiä.

18-vuotias Heinola puolestaan on maan lupaavimpia nuoria puolustajia. Winnipegin päätös päästää nuorukainen kaudeksi takaisin Liigaan jopa nostaa pitkällä tähtäimellä Lukon mestaruusmahdollisuuksia.

Lukon osalta kokoonpanotilanne on puolustuksen vahvistumisen lisäksi hyvä sikälikin, että loukkaantuneena olleet Eero Elo ja David Nemecek ovat tervehtyneet.

JYP:stä luupin alle kannattaa ottaa koko sarjan maalipörssiä johtava Julius Nättinen, joka on paukuttanut 17 peliin 14 maalia.

Yhdentoista päivän tauoilta joukkueet tulevat tähän peliin enemmän tai vähemmän arvoituksina päivän vireen osalta. JYP päätti syyskierroksen voittamalla kymmenestä viimeisesti pelistään kahdeksan. Joukkue saattaa tämän perusteella olla nyt hieman yliarvostettu, sillä vire ei automaattisesti ole nyt sama.

Lukko puolestaan saa ainakin henkistä virtaa kokoonpanouutisistaan. Vedonlyönnillisesti olenkin tässä ottelussa mieluummin Lukon kuin JYP:n kyydissä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikko on vetomielessä hieman nihkeä päivä. Parhaaksi tapaukseksi nousee yli 6,5 maalia Mestiksen Jokipojat–IPK-ottelussa.

Kummankin joukkueen pelitapa on hyökkäävä ja vielä tarkemmin sanottuna puolustuspelinsä osalta varsin ailahtelevainen. Joukkueiden ottelut ovat olleet läpi kauden varsin runsasmaalisia.

Jokipokien otteluissa maaleja on tehty keskimäärin seitsemän per peli (kotona 7,4/peli). IPK:n vastaavat lukemat ovat 7,2 ja vieraissa kahdeksan per peli.

Kun myös maalipaikat ja maaliodottamat vastaavat hyvin toteutunutta, tämänkin ottelun maaliodottama on varsin korkealla.

Jokipojilla on lisäksi ollut maalivahtiongelmia. Tänään maalilla aloittaa ensimmäisen Mestis-pelinsä 18-vuotias Roope Taponen. Ei oteta Taposeen sen enempään kantaa tässä vaiheessa, mutta en laske tämän ainakaan hirveästi laskevan pelin maaliodottamaa.

Yli 6,5 maalista kohteessa 5656 luvattu 1,78 on ottelun paras pelivalinta arviolla 55 prosenttia. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 88/168, palautusprosentti 98.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: