Leicester terveenä ja huippuvireessä haastamaan Manchester Cityä – tarjolla jättikerroin - Urheilu - Aamulehti

Leicester terveenä ja huippuvireessä haastamaan Manchester Cityä – tarjolla jättikerroin

Tuulettaako Jamie Vardy Manchester Cityn kustannuksella?­

21.12.2019 8:00

Lauantain mielenkiintoisin ottelu on Valioliigan kärkikamppailu Manchester City-Leicester. Tässä pelataan siitä, kumpi on keväällä Liverpoolin pahin uhka mestaruustaistossa.

Päivän kiinnostavin peli

Leicester on tällä hetkellä Liverpoolin jälkeen Valioliigan kuumin joukkue. Joukkue on voittanut kymmenestä viime pelistään kahdeksan, ja vaikka viimekertainen esitys Norwichia vastaan hieman vaisumpi olikin, on sen otteista paistanut valtava itseluottamus.

Manchester Cityä vastaan joukkue pääsee nyt Valioliigan kärkipeliin ihanteellisista asetelmista kokoonpanojen osalta. Joukkue on käytännössä kokonaan terve ja sillä on kokonaisrasituksenkin osalta pieni etu manchesterilaisiin verrattuna.

Tässä ottelussa panokset ovat kovat: käytännössä nyt ratkeaa se, kumpi joukkueista on kevätkaudella Liverpoolin päähaastaja Valioliigan mestaruustaistossa.

Jos Leicester voittaa, se karkaa Cityltä jo seitsemän pisteen päähän. Cityn voitolla ollaan käytännössä tasatilanteessa eron ollessa vain yksi piste kettujen suuntaan.

Manchester Cityltä saattaa pahimmassa tapauksessa puuttua tästä ottelusta hyökkäyspäästä sekä Sergio Agüero että David Silva. Vaikka Raheem Sterling, Gabriel Jesus ja etenkin Kevin De Bruyne ovat loistaneet viime aikoina, olisi Phil Foden mielellään korvattavissa Agüerolla tai Silvalla.

Lisäksi Cityn puolustus joutuu tulemaan toimeen ilman pitkäaikaispotilaitaan Aymeric Laportea ja John Stonesia. Pientä miinusta kaikesta tästä kuuluu Citylle laskea.

Veikkaus on markkinoiden City-uskovaisin ja tarjoaa Leicesterille korkeinta missään tarjolla olevaa voittokerrointa 8,40 (kohde 821).

Vetomielessä rohkeimmat voivatkin aivan hyvin laittaa lantin pari Leicesterin jättikertoimeen, mutta ottelun paras pelivalinta on silti kohteen 4310 molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 1,63.

Ottelu alkaa kello 19.30.

Päivän paras vetovihje

Lauantain parhaaksi pitkävetohauksi nostan Englannin Mestaruussarjasta Readingin kotivoiton Derbystä (kohde 817, kerroin 2,03). Edelleen yleisesti hitusen aliarvostettu Reading on kymmenestä viime sarjapelistään hävinnyt vain kolme.

Niistä kaksi ylivoimaisille vastustajilla Leedsille ja Brentfordille 0–1 ja yhden pelitapahtumien vastaisesti Birminghamille 2–3. Tähän peliin Reading saa takaisin loukkaantuneitten kirjoista ehkä parhaan keskikenttäpelaajansa John Swiftin.

Derbyllä sairastuvalla on edelleen useita normaalisti avaukseen kuuluvia pelaajia.

Kotiedullekin lasken hieman Veikkausta suuremman painon, vaikkei Reading tällä kaudella olekaan tuloksellisesti ollut perinteisen kotivahva. Derbystä kannattaa huomioida, ettei sen manageri Phillip Cocu ole saanut joukkueen peliä toimimaan vieraissa tällä kaudella lainkaan. Joukkue on koko sarjan heikoimpia vierasjoukkueita saldolla 1-3-6, maalit 7-19.

Oma arvioni Readingin kotivoitolle on karvan päälle 50 prosenttia ja sillä siihen kelpaa ottaa pieni vetokin. Ottelu alkaa kello 17.00.

Päivän pelit: 817 Reading-Derby 1 (kerroin 2,03)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 99/187, palautusprosentti 98

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?