Huippuaituri Sally Pearsonilta pysäyttävä ilmoitus: lopettaa upean uransa välittömästi - Urheilu - Aamulehti

Pika-aitojen olympiavoittajalta pysäyttävä ilmoitus: lopettaa upean uransa jo ennen MM-kisoja

Australialainen pika-aituri Sally Pearson ilmoitti tiistaina lopettavansa uransa huippu-urheilijana.

100 metrin aitojen seitsemän vuoden takainen olympiavoittaja Sally Pearson lopettaa uransa jatkuvien loukkaantumisten takia 32-vuotiaana.

6.8.2019 12:24

Olympiavoittaja ja tälläkin kaudella 100 metrin aidat aikaan 12,70 pinkonut Sally Pearson ilmoitti Instagram-tilillään, että on lopettanut uransa.

Pearson juoksi sadan metrin aitojen olympiakultaa Lontoossa ja pitää hallussaan matkan olympia- ja MM-kisaennätyksiä. 32-vuotiaan ja tekniikaltaan erinomaisen aiturin loukkaantumiset kuitenkin estävät uran jatkumisen.

Päätöksen myötä Pearsonilta jäävät väliin sekä ensi vuoden olympialaiset Tokiossa että tänä syksynä Qatarin Dohassa järjestettävät MM-kisat.

– Nämä ovat olleet pitkät 16 vuotta... Kehoni on päättänyt, että on aika luovuttaa ja mennä eteenpäin, Pearson kertoo Instagram-tilillään.

– Olen ylpeydellä asettunut aina viivalle voittaakseni. En enää usko, että voin saavuttaa sellaista tilaa.

Pearson kertoo, että hänellä on ollut kuusi erilaista vammaa jaloissaan pelkästään tänä vuonna. Viime vuonna Pearsonin kauden pilasi akillesvamma.

– Se oli musertavaa. En usko, että se on reilua, että tekisin itselleni tai keholleni sellaista enää, Pearson sanoo.

Pearson on juossut sadan metrin sileän parhaimmillaan aikaan 11,14 ja 200 metriä aikaan 22,97. Hänen sadan metrin aitojen ennätyksensä 12,28 on kautta aikojen kuudenneksi nopein tilastoaika.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut