Manse PP:n naiset avaavat kautensa Espanjan Aurinkorannikolla - Urheilu - Aamulehti

Manse PP:n naiset avaavat kautensa Espanjan Aurinkorannikolla ja matkaan mahtuu jopa lomapäiviä – ”Olemme 24 tuntia vuorokaudessa kaikki samassa paikassa ja voimme testata, miten osaamme elää yhdessä”

Senni Sallinen peri kapteenin viran Nina Taipaleelta. Sallisen mukaan uusi rooli ei muuta pelitapaa, koska lukkarina peliä joutuu muutenkin ohjailemaan ja johtamaan. Hän aikoo myös nostaa henkeä tuulettelemalla paljon.

23.4.2019 18:00

Aamulehti

Tärkein ensin: Manse PP:n superpesisjoukkueen lukkari ja uusi kapteeni Senni Sallinen opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa tietojohtamista. Toinen vuosi alkaa olla paketissa, joten vielä varsin tuoreella teekkarilla luulisi vapun olevan hetki hetkeltä kosteutumassa.

– Perinteinen teekkarivappu kestää ainakin pari viikkoa, mutta ihan hirveästi en pysty siihen osallistumaan. Tulemme juuri ennen vappua reissusta takaisin.

Harmittaako?

– Nämä ovat näitä valintoja ja nyt mennään urheilu edellä.

Reissulla Sallinen tarkoittaa sitä, että Manse PP avaa uuden kauden Espanjan Fuengirolassa. Joukkue iskee Superpesiksen sarjapisteistä Rauman Feraa vastaa lauantaina.

Manse PP matkasi Aurinkorannikolle heti pääsiäisestä päästyään.

– Tiistai, keskiviikko ja torstai mennään harjoittelu edellä, perjantaina katseet käännetään lauantain peliin, lauantaina pelataan ja sen jälkeen lomaillaan pari, kolme päivää, pelinjohtaja Jarkko Pokela selvittää ohjelmaa.

Lomapäivilläkin on oma tärkeä roolinsa.

– Amatööriurheilussa kaikki käyvät töissä tai opiskelevat. Se suorastaan vaatii, että ollaan lomalla, kun siihen on tilaisuus. Samalla leiri luo ryhmähenkeä. Olemme poikkeuksellisesti 24 tuntia vuorokaudessa kaikki samassa paikassa. Voimme testata, miten osaamme elää yhdessä. Sekin asia korostuu kauden aikana.

Enemmän puhetta

Viime kausi päättyi katkeraan finaalitappioon, kun Jyväskylän Kirittäret nuiji tamperelaiset suoraan 3–0. Tapahtuneesta on otettu opiksi.

– Kuntoutuspuolessa olisi ehkä pitänyt antaa osan kuntouttaa itseään vähän kauemmin. Luotimme myös liikaa siihen, että joukkue oli pitkälti sama kuin edellisellä mestaruuteen päättyneellä kaudella ja palaverien pitäminen jätettiin vähälle. Olisi pitänyt puhua pelaamisesta enemmän, Pokela suomii itseään.

Pelinjohtaja Jarkko Pokelan mukaan on selvää, että Manse PP haluaa pelata mestaruudesta. Hänen mukaansa on turha koettaa siirtää paineita pois puhumalla jostain muusta tavoitteesta. Kuvassa ohjeita saa lukkari Senni Sallinen.

Ihan kokonaan tappiota ei vieläkään ole unohdettu.

– Sen verran tappio on vielä mielessä, että nälkää se jätti tähän kauteen. Samanlaiseen tilanteeseen emme ensi syksynä halua joutua, Sallinen painottaa.

Joukkue on viime kaudesta muuttunut melkoisesti. Kokonaan uusia pelaajia on viisi. Poistuneiden puolella on sellaisia seuraikoneita, kuten esimerkiksi Nina Taipale ja Jatta Vuorinen.

– Itsellä alkaa neljäs kausi ja nyt meillä on ensimmäistä kertaa pelaavassa kokoonpanossa vain kolme matkapelaajaa. Yleensä Tampereen ulkopuolella asuvien määrä on ollut melkein puolet joukkueesta. Nyt olemme päässeet harjoittelemaan ryhmässä enemmän, Pokela vertaa kahden kauden joukkueita.

Mahdollisuuksia, ei uhkia

Lukkari Sallinen näkee nuorentuneessa joukkueessa huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

– Nuorempi pelaaja katsoo peliä vähän eri tavalla ja se mahdollistaa uudistumisen. Pystymme näin uudistamaan koko joukkueen peliä. On helpompi saada peliin tuoreita juttuja, koska nuoret pelaajat ovat valmiimpia ottamaan niitä vastaan.

Tarkoitatko, että konkareiden lähteminen on pelkästään hyvä homma...

– En tarkoita, etteivätkö he olisi halunneet uudistua, mutta on varmasti vaikeampi muuttaa pelitapaa, kun on niin kauan tehnyt omaa juttuaan.

Pelinjohtaja Pokela on samalla kannalla.

– Lopettaneiden kanssa meillä oli jo pitkä yhteinen historia ja siinä helposti olettaa, että näinhän asiat menevät ja jättää puhumatta. Sitten jossain välissä todetaan, ettei kaikki ollutkaan niin selvää. Kun joukkue uudistuu, asioita käydään tarkemmin läpi, eikä luoteta siihen, että kyllähän me kaikki tiedetään.

Lopettaneet jättivät kuitenkin jälkeensä ison aukon.

– Totta kai ja varsinkin pukukoppiin konkareiden poistuminen vaikuttaa paljon. Meidän on löydettävä uusi koheesio ryhmänä toimimiseen. Meidän on löydettävä uusi minä, siis se, mitä tämä joukkue haluaa olla, Pokela selvittää.

– He ovat sellaisia henkilöitä, ettei heitä voi tuosta vain korvata. Lopettaminen pakottaa koko joukkueen uudistumaan. Identiteetti muuttuu siinä samalla, Sallinen täydentää.

Kauden avaus: Rauma– Manse PP 27.4. Fuengirolassa. Kotiavaus Manse PP– Kempeleen Kiri 11.5. Kaupissa.

Sallisen johdolla

Joukkue kaudelle 2019: Anna Ala-Kauhaluoma, Kirsi Ala-Lipasti, Anna Hemmilä, Petra Hussa, Fanni Kanerva, Laura Karjalainen, Senni Korhonen, Sohvi Korhonen, Nea Koskela, Susanna Kylä-Kause, Siiri Leppänen, Ida Lähde, Sini Mäkelä, Essi Pehrman, Henna Peltokangas, Mikaela Pihlajamäki, Mirka Rantamäki, Senni Sallinen, Henna Suominen ja Hanna Vulli.

Pelinjohtajana jatkaa Jarkko Pokela.

Karjalainen ja Hussa parantelevat vielä jalkavaivojaan. Molempien pitäisi olla pelikunnossa toukokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut