HS: Luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen seuran hallitus eroaa – kohu jakoi HSK:n kahtia - Urheilu - Aamulehti

Luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen seuran hallitus eroaa – kohu jakoi HSK:n kahtia

Helsingin Luistinklubissa kuohuu, sillä hallitus on pahasti jakaantunut.

Taitoluistelukohu HSK:n ja Team Uniquen ympärillä paisuu. Kuvituskuva.

27.1.2020 18:34 | Päivitetty 27.1.2020 19:43

Epäasialliseen käytökseen syyllistyneen taitoluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen seuran HSK:n koko hallitus on eronnut.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat, ja HSK tiedotti päätöksestä myöhemmin maanantai-iltana.

Päätös tehtiin sunnuntai-iltana seuran hallituksen kokouksessa. Sen aikana todettiin, että hallituksella ole edellytyksiä jatkaa tehtävässään ”seurassa esiintyvien mielipide-erojen takia”.

HSK:n kansainvälisestikin menestynyt muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen sai Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta 12 kuukauden kilpailukiellon. Lautakunnan mukaan Penttinen käytti toistuvasti epäasiallista kieltä, huusi ja nöyryytti valmennettaviaan.

HSK vapautti Penttisen työvelvoitteestaan viime viikolla. Seuran hallitus on selvittänyt tapahtumien kulkua sekä käynyt keskusteluja luistelijoiden, heidän vanhempiensa ja Penttisen kanssa.

– Seura on muuttanut johtamisen ja valmentamisen rakenteita, lisännyt avoimuutta harjoitusten seuraamisen ja vanhempien osallistamisen suhteen ja lisännyt valmentajien työnohjausta sekä luistelijoiden psyykkistä valmennusta, HSK linjaa tiedotteessaan.

Penttinen on ilmoittanut asianajajansa välityksellä aikeistaan valittaa kilpailukiellosta.

Aiemmin STT uutisoi, että osa Penttisen valmennettavien vanhemmista on noussut vastarintaan ja vaativat valmentajan palauttamista tehtäväänsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut