Risto Laine on kerännyt museollisen verran jääkiekkovarusteita - Urheilu - Aamulehti

Risto Laineen autotalliin kätkeytyy ainutlaatuinen kokoelma pirkanmaalaista jääkiekkohistoriaa: Wayne Gretzkyn ainoa MM-näyttäytyminenkin on noteerattu, mutta Patrik Laineen maila katosi mystisesti

Kooveen entinen puheenjohtaja Risto Laine on kerännyt puolivahingossa henkilökohtaisen jääkiekkomuseon. Kaikkiin hänen omistamiinsa jääkiekkoesineisiin liittyy jokin tietty syy tai tarina, jonka vuoksi esine on päätynyt hänen autotalliinsa. Aamulehti tutustui kokoelmaan ja jakaa tarinoista kiinnostavimmat.

Risto Laineen mailakokoelmasta löytyy huippupelaajien entisiä pelivälineitä, joista merkittävä osa on nimikirjoituksilla varustettuja. Mukana on myös lukuisia käyttämättömiä mailoja, jotka kertovat omaa historiaansa lajivarusteiden tuotekehityksestä.

28.7.2020 8:15 | Päivitetty 31.7.2020 20:39

Aamulehti, Hämeenkyrö

Risto Laineen vapaa-ajan asunnon pihapiirissä seisoo rakennus, joka on päältäpäin aivan tavallinen autotallin ja pihavaraston yhdistelmä. Sen nosto-oven takaa paljastuu kuitenkin yllätys, jota ei äkkiseltään arvaisi löytävänsä keskeltä hämeenkyröläistä mökki- ja maaseutuidylliä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos