Ville Lastikka siirtyy Tampereen Classiciin kaudeksi 2019–2020 - Urheilu - Aamulehti

Classic teki kovan hankinnan: Hurjia tehoja iskenyt maajoukkuetähti siirtyy Tampereelle

Mestarijoukkue Classicin runko pysyy hyvin kasassa. Hyökkääjä Ville Lastikka tuo mukanaan runsaasti hyökkäyspään osaamista.

Ville Lastikka jatkaa opintojaan Hämeen ammattikorkeakoulussa. Hän ei kuitenkaan pidä liiketalouden opintojen kanssa kiirettä, vaan keskittyy salibandyyn ja itsensä kehittämiseen urheilijana.

9.5.2019 7:15

Aamulehti

Miesten salibandyliigan hallitseva mestari Tampereen Classic vahvistuu huippupelaajalla. Hyökkääjä Ville Lastikka, 23, siirtyy hämeenlinnalaisesta Steelersistä Classiciin 1+1-vuotisella sopimuksella.

Lastikka on voittanut urallaan aikuisten ja nuorten MM-kultaa sekä Sveitsin mestaruuden. Suomen liigassa hän on pelannut kaksi kautta ja tehnyt tuhoisaa jälkeä: 48 ottelua tehoin 63+22=85.

– Olen halunnut olla joukkueessa kuin joukkueessa tulosvastuussa, Lastikka sanoo aristelematta.

– Autan joukkuetta tekemällä maaleja. Minulla on hyvä laukaus, joka on ehdottomasti vahvuuteni. Minulla on ollut jatkuva tarve vaatia itseltäni parempaa ja parempaa suoritusta.

Steelersissä Lastikka hinasi häntäpään joukkuetta sen ykköstähtenä. Hyökkääjä kehittyi Hämeenlinnassa maajoukkuepelaajaksi, mutta Classicissa häntä odottavat uudet ja erilaiset haasteet.

Lastikka miettii vastauksiaan tarkasti ja puhuu rauhallisesti.

– Tämä on hyvä paikka ottaa seuraava askel uralla. Classic edesauttaa kehitystäni salibandyn pelaajana, hän sanoo.

– Jokapäiväinen tekeminen harjoituksissa haastaa minua pelaajana ja antaa sitä kautta mahdollisuuden kehittyä entistä enemmän. Se on tärkeää, kun puhutaan tavoitteellisesta urheilusta ja halutaan saada itsestä mahdollisimman paljon irti.

Palkintokaapin pitäisi saada ensi kaudella lisää täytettä. Classicin runko pysyy hyvin kasassa, kun tällä tietoa vain Joni Järviö ja Tino Salminen sekä maailmanmestarit Krister Savonen ja Joonas Pylsy jättävät joukkueen.

– Motivaatio kehittää itseään kasvaa entisestään, kun painii joka ilta treeneissä maailman parhaita pelaajia vastaan, Lastikka sanoo.

Alpo Laitila (vas.) nousee junioreista Classicin liigarinkiin. Tuukka Salo palaa seuraan yhden KrP-vuoden jälkeen. Ville Lastikalta on lupa odottaa kovia tehoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut