Rallin MM-sarjaa johtava Ott Tänak keskeytti Turkissa, Sébastien Ogier on iskemässä kultasuoneen - Urheilu - Aamulehti

EK 9: MM-sarjaa johtava Ott Tänak keskeytti! Sébastien Ogier on iskemässä kultasuoneen, Esapekka Lappi johtaa yhä

Turkin rallin lauantaipäivä on aiheuttanut vastoinkäymisiä jo kahdelle MM-kandidaatille.

14.9.2019 12:08

Rallin MM-sarjassa toisella sijalla oleva Hyundain Thierry Neuville osui lauantain ensimmäisellä, rallin kahdeksannella erikoiskokeella kiveen, putosi pois tieltä ja menetti yli neljä ja puoli minuuttia. Neuville putosi kokonaistilanteessa yhdeksänneksi.

– En tiedä, mitä voin sanoa. Tämä on todella turhauttavaa. Annamme kaikkemme, ja sitten... En nähnyt metriäkään eteeni, Neuville sanoi.

Päivän toiselle erikoiskokeelle johtavalla siirtymätaipaleella oli MM-sarjaa johtavan Ott Tänakin vuoro kohdata ongelmia. Rallissa seitsemäntenä olleen Tänakin Toyota hyytyi tien varteen, eikä hän päässyt starttaamaan rallin yhdeksännelle erikoiskokeelle ajallaan.

Tänak tutkaili autoaan eri puolilta minuuttitolkulla ja kuunteli tallinsa mekaanikoiden ohjeita puhelimen kautta, mutta autoa ei saatu käyntiin, ja virolainen joutui jättämään lauantaipäivän kesken. Hänen keskeytyksensä nosti Neuvillen kahdeksannelle sijalle.

Samaan aikaan kolmas MM-kandidaatti, 40 pisteen päässä Tänakista oleva Citroënin Sébastien Ogier jatkoi yhdeksännellä erikoiskokeella tasaista työtään. Ranskalainen on kokonaistilanteessa toisella sijalla tallikaverinsa Esapekka Lapin jälkeen. Citroën-kaksikon ero on vain 2,2 sekuntia Lapin hyväksi.

– Tämä on yhä pitkä päivä. Viime vuonna minulla oli vaikeaa lauantaina. Hoidetaan homma, ja lasketaan pisteitä vasta sunnuntaina, Ogier sanoi.

Lappi ei juurikaan juhlinut, vaikka ero tallikaveriin tuplaantui edellisestä erikoiskokeesta. Lappi tietää, että joutuu päästämään Ogierin jossain vaiheessa edelleen.

– Minulla on paremmat renkaat kuin Sebillä, enemmän uria jäljellä, suomalainen selitteli parempaa aikaansa.

Kolmantena oleva Hyundain Andreas Mikkelsen on jo yli minuutin päässä kärjestä. Teemu Suninen on neljäntenä ja Jari-Matti Latvala seitsemäntenä.

Tilanne 9/17 erikoiskokeen jälkeen

1. Esapekka Lappi, Citroën

2. Sébastien Ogier, Citroën + 2,2

3. Andreas Mikkelsen, Hyundai +1:04,0

4. Teemu Suninen, M-Sport +1:11,2

5. Dani Sordo, Hyundai +1:56,1

6. Kris Meeke, Toyota +2:11,5

7. Jari-Matti Latvala, Toyota +2:28,9

8. Thierry Neuville, Hyundai +4:46,7

Virtuaalinen MM-tilanne

1. Tänak 205 (0 pistettä Turkista)

2. Ogier 190 (25)

3. Neuville 178 (4)

Lauantain ohjelma

EK 10 13,15 km (kello 11.06)

Huolto

EK 11 33,00 km (kello 13.43)

EK 12 8,75 km (kello 15.08)

EK 13 13,15 km (kello 16.06)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos