EK 10: Esapekka Lappi vankisti johtoaan Turkin MM-rallissa - Urheilu - Aamulehti

EK 10: Esapekka Lappi vankisti johtoaan Turkissa – Jari-Matti Latvala löi vitsivaihteen silmään rallin nopeimman ek:n maalissa

Turkin MM-rallin lauantaipäivä on puolivälissä.

Esapekka Lappi vankisti johtoaan.

14.9.2019 12:09

Citroën sai kuljettajansa Esapekka Lapin ja Sébastien Ogierin kaksoisjohdossa lauantain päivähuoltoon. Lapin johto kokonaistilanteessa kasvoi 10,0 sekuntiin, kun hän teki aamun päättäneelle erikoiskokeelle rallin toisen pohja-aikansa.

– Ei ole ollut ongelmia. Vauhti on ollut tasaista läpi aamun. Ensimmäisellä erikoiskokeella en pystynyt vastaamaan Sebille, mutta kaiken kaikkiaan hyvä kierros. Tämä antaa meille luottoa siihen, että olemme hyvässä vauhdissa soralla. Asfaltilla on vielä tekemistä. Tämä ei kuitenkaan ole vielä ohi, Lappi kertasi aamuaan.

M-Sportin Teemu Suninen taistelee kolmossijasta Hyundain Andreas Mikkelsenin kanssa. Kolmantena oleva Mikkelsen johtaa Sunista tässä vaiheessa 12,6 sekunnilla. Mikkelsen ja Suninen ovat jääneet Lapista yli minuutin päähän.

– En tiedä, mikä tilanne on. Näyttää, että Mikkelsen on aika nopea. Yritämme parantaa iltapäivän toiselle kierrokselle. Toivottavasti saamme tehtyä joitakin parannuksia. Yritetään löytää hyvä rytmi, Suninen sanoi aamun päätteeksi.

Jari-Matti Latvala putosi rallin kärkisijoilta perjantaina iltapäivällä rengasrikon johdosta. Lauantaiaamun ensimmäisellä, pitkällä erikoiskokeella Latvala valitteli autonsa etupään olleen liian jäykkä, ja ero kärkeen kasvoi melkein minuutilla. Kaksi muuta pätkää tulivat paremmin, ja varsinkin aamun viimeisellä, reilun 13,15 kilometrin mittaisella erikoiskokeella Latvala kertoi nauttineensa.

– Tällä nopealla pätkällä auto oli aika hyvä. Ajoin kuin Ari Vatanen, todella aggressiivisesti! En tiedä, oliko aika hyvä, mutta oli mahtavaa, Latvala myhäili.

Aamupäivän päättänyt erikoiskoe oli selkeästi rallin nopein, sillä keskinopeudet olivat ensimmäisen kerran yli 100 kilometriä tunnissa. Latvalan aika oli neljänneksi nopein. Hän hävisi Lapille 7,7 sekuntia. Kuudentena olevan Latvalan menoa on hidastanut lauantaiaamuna hänen asemansa toisena autona reitillä.

Tilanne 10/17 erikoiskokeen jälkeen

1. Esapekka Lappi, Citroën

2. Sébastien Ogier, Citroën +10,0

3. Andreas Mikkelsen, Hyundai +1:08,1

4. Teemu Suninen, M-Sport +1:20,7

5. Dani Sordo, Hyundai +2:10,9

6. Jari-Matti Latvala, Toyota +2:36,6

7. Kris Meeke, Toyota +2:36,7

8. Thierry Neuville, Hyundai +4:50,5

Lauantain ohjelma

Huolto

EK 11 33,00 km (kello 13.43)

EK 12 8,75 km (kello 15.08)

EK 13 13,15 km (kello 16.06)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos