Päivän vetovihje: HIFK:lla pitkä poissaolijoiden lista – kotietu ja kokoonpanot HPK:n mahdollisuus - Urheilu - Aamulehti

HIFK:lla pitkä poissaolijoiden lista – kotietu ja kokoonpanot HPK:n mahdollisuus

IFK-kapteeni Jere Sallinen on maajoukkueen mukana.

5.2.2020 14:06

Illan mielenkiintoisin liigakamppailu käydään Hämeenlinnassa. HPK:n ja HIFK:n ottelussa pelataan suorasta pudotuspelipaikasta.

Päivän kiinnostavin peli

Liigan viisi ensimmäistä joukkuetta ovat tässä vaiheessa kautta erottautuneet jo omaksi ryhmäkseen.

Kuudennesta suorasta pudotuspelipaikasta sen sijaan käydään vielä kovaa kisaa. HPK ja HIFK ovat tuon taistelun keskiössä: HIFK kuudentena 78 pisteellään ja HPK seitsemäntenä 74 pisteellään.

Vaikka pelejä toki on vielä jäljellä runsaasti, voi tämän illan HPK–HIFK-ottelua pitää perustellusti niin sanottuna kuuden pisteen kohtaamisena.

HIFK:lta on viime otteluissa puuttunut useita hyökkäyksen kärkipelaajia. Silti joukkue on voittanut viidestä viime pelistään neljä. Toki huomion arvoista on, että vastustajat eivät ole olleet aivan sieltä sarjan terävimmästä huipusta. Tänään HIFK:lta puuttuvat kärkipelaajista Teemu Turunen, Otto Paajanen, Jesse Saarinen, Jere Sallinen ja Michael Keränen.

HPK:n vire on tulosten valossa laskusuuntainen viime kerran Kärppä-voitosta huolimatta. Ennen Oulusta haettua 1–2-voittoa HPK hävisi kolme edellistä peliään tehden niissä yhteensä vain kaksi maalia – akilleen kantapää onkin selvä: hyökkäyspelaaminen ja maalinteko.

Kotonaan HPK on kuitenkin voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan, ja itse annankin kotiedulle Veikkausta enemmän painoa. Vedonlyönnillisesti olen tässä Veikkauksen kanssa eri mieltä, enkä pidä HIFK:ta tämän illan kokoonpanoilla suosikkina.

Saan HPK:n jopa niukaksi suosikiksi ja voittajaa pelatessa maistuvimmat haut löytyvät kotijoukkueen kantilta. Paras pelivalinta on HPK:n lopullinen voitto kohteesta 6691 kertoimella 1,96.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikon paras pitkävetohaku on kohteen 6908 kotijoukkue KeuPa HT.

KeuPa HT on pelannut viime ottelut lukumääräisesti hieman vajaalla kokoonpanolla, mutta tuloksissa tämä ei ole näkynyt negatiivisesti. Päinvastoin joukkueella on alla kaksi hienoa vierasvoittoa K-Vantaasta ja TUTO Hockeysta.

Tänään KeuPa HT ei saa kasaan neljää täyttä kentällistä, mutta pidän joukkuetta silti hieman Veikkauksen arvioita todennäköisempänä voittajana sarjan heikointa joukkuetta RoKia vastaan.

RoKista kannattaa huomioida, että joukkueen ykkösmaalivahti Paavo Hölsä puuttuu kokoonpanosta.

Kotiotteluistaan KeuPa HT on voittanut suoraan varsinaisella peliajalla puolet (9/18) ja vastaavasti RoKi hävinnyt vieraspeleistään varsinaisella peliajalla lähes 60 prosenttia (11/19). Kauden aikaisemmissa keskinäisissä KeuPa HT on ollut niskan päällä voittaen molemmat.

Tänään annan KeuPa HT:n suoralle 60 minuutin voitolle 61 prosentin todennäköisyyden. Tarjottu 1,65 on niukka ylikerroin.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: 6691 HPK-HIFK 1 (kerroin 1,96) ja 6908 KeuPa HT-RoKi 1 (kerroin 1,65)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 12/14/167%

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos