Osku Heinonen palasi Pyrintö-paitaan kuukausien tauon jälkeen – kauden ykkösjoukkue voitokas Pyynikillä - Urheilu - Aamulehti

Osku Heinonen palasi Pyrintö-paitaan kuukausien tauon jälkeen – kauden ykkösjoukkue voitokas Pyynikillä

Pyrintö-kapteeni Antero Lehto heitti tarkkakätiset 19 pistettä.­

3.11.2019 8:30

Aamulehti

Tampereen Pyrintö mittautti lauantaina Pyynikillä nykytasonsa 940-päisen kotiyleisön edessä. Korisliigan sarjakärki Salon Vilpas oli vahvempi 96–85 (46–42).

Vilpas on hävinnyt vain yhden yhdeksästä liigapelistään ja se kukisti keskiviikkona kovimman haastajansa, maajoukkuemiehiä vilisevän Helsinki Seagullsin 100–88. Näin se on ansainnut alkukauden ykkösjoukkueen manttelin.

Pyrintö pelasi hyvän ottelun ja haastoi VIlppaan tiukasti, mutta joutui taipumaan.

– Saimme erittäin hyvän päivityksen tilanteestamme, Vilpas on niin laadukas joukkue, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi.

Pyrinnön hyökkäyspeli antoi lupauksia valoisasta tulevaisuudesta. Pallo ja miehet liikkuivat kauden alkuun verrattuna rivakasti. Antero Lehdon (19 pistettä) jokainen keskimatkan hyppyheitto tuntui päätyvän koriin.

Myös Benjamin ”BJ” Raymond (20 pistettä/13 levypalloa) ja Khalil Small (17/6/5 korisyöttöä) esiintyivät hyvin.

Pyrintö hävisi ottelun puolustuspäässä. VIlppaan pisteykkönen oli vasenkätinen Tim Coleman (28 pistettä). Maestro Teemu Rannikko jakoi 11 korisyöttöä.

– Annoimme liikaa tiettyjä asioita, joissa yksittäiset pelaajat ovat parhaimmillaan. Oli se sitten Colemanin ajo vasemmalle tai Henri Kantosen ajo oikealle. Olimme niitä käyneet läpi, mutta noita tulee tiukan pelin tuoksinassa. Nyt niitä tuli liikaa. Kun saamme nuo pois, olemme vahvoja.

Pyrinnön illan riemukkain hetki nähtiin, kun laituri Osku Heinonen asteli parketille. Heinonen palasi loukkaantumisen jäljiltä pelikentille kuukausien tauon jälkeen. Heinonen pelasi viimeksi viime kevään pudotuspeleissä.

Heinonen upotti ensimmäisen kolmosensa sisään ja keräsi viisi pistettä sekä muutaman tarmokkaan puolustuspään suorituksen.

– En odottanut, että Osku pelaisi loistavan pelin. Hän pelasi hyvin ja sanoi itsekin, etteivät jalat kantaneet, kuten normaalisti. Kun tiedän, että Osku on palannut, voin mennä luottavaisin mielin eteenpäin, Toiviainen iloitsi.

Pyrintö pelasi ilman Justus Kilpistä, Vilpas ilman Reggie Dillardia ja Aatu Kivimäkeä. Tamperelaiset ovat Korisliigassa viidentenä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat