TPV luottaa tuttuun runkoon, Haka vahvisti keskiakseliansa - Urheilu - Aamulehti

TPV luottaa tuttuun runkoon, Haka vahvisti keskiakseliansa

Pallo-Veikot hankki neljä pelaajaa Tampere Unitedista.

Riku Oras (vas.) siirtyy Unitedista nyt samalle puolelle Jari Nikkilän kanssa.

26.4.2019 15:22

Jalkapallon Ykköseen palaava TPV tiedostaa asemansa kovassa seurassa.

– Meiltä ei löydy sarjan parhaita yksilöitä. Niinpä menestyminen edellyttää sitoutuneelta joukkueelta yhteistyöfutista. Emme voi ryhtyä huutelemaan, että liiga kutsuu, TPV:n valmentaja Anssi Ylinen summaa.

TPV:n runko on pysynyt hyvin koossa viime syksyn nousujuhlien jälkeen. Rivejä on vahvistettu kuudella uudella pelaajalla. Antti Kuusinen, Mauno Sirén, Riku Oras ja Roope Kostiainen tulivat naapuriseura TamU:sta. Tuomas Lähdesmäki liittyi joukkoon Hakasta ja kurdistanilaistaustainen Arjan Goljahanpoor GBK:sta.

Viime kauden paras maalintekijä Mika Ahonen on kärsinyt vaivoista. Ahonen harjoittelee TPV:n kanssa, mutta hänellä ei ole sopimusta ainakaan toistaiseksi.

Monivuotinen luottopelaaja Mohamed Koroma siirtyi talvella Kolmosessa pelaavan Nokian Palloseuran vahvuuteen.

Bushuesta Haka-kippari

Haka on kiinnittänyt erityishuomionsa keskiakseliin rakentaessaan liigapaikkaa hakevaa joukkuetta. Päähankinnat Jacob Bushue, Niklas Friberg, Elias Ahde ja Santeri Aaltonen tehtiin juuri tälle sektorille.

EIF:stä siirtynyt Bushue kuului viime kaudella Ykkösen parhaisiin keskikenttäpelaajiin. Peräänantamaton amerikkalainen nauttii joukkueessa suurta kunnioitusta. Niinpä Bushue valittiin heti kapteeniksi.

Tepsissä karaistunut Friberg on monikäyttöinen mies takalinjoilla – ja samasta seurasta siirtyneeltä Ahteelta odotetaan maaleja. SalPasta pestattu Aaltonen tuo kaivattua kokemusta tolppien väliin.

Hakan rinkiin kuuluu 24 pelaajaa.

– Tällä ryhmällä mennään alkukesä. Kun siirtoikkuna aukeaa heinäkuussa, tarvittaessa meillä on valmius reagoida. Nousijajoukkue on vahvistanut usein rivejänsä tässä vaiheessa, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen muistuttaa.

Jalkapallon Ykkösen avausottelu Haka–TPV lauantaina kello 17 Tehtaan kentällä.

Ykkönen 2019

Ykkösessä pelataan kymmenen joukkueen kolminkertainen sarja (= 27 kierrosta).

Voittaja nousee suoraan liigaan ja kakkonen karsii noususta liigan toiseksi huonoimman kanssa. Viimeinen putoaa Kakkoseen. Sieltä nousee peräti kolme joukkuetta, koska Ykkönen laajenee kahdentoista joukkueen sarjaksi vuonna 2020.

Mukana olevat joukkueet ovat Haka, TPV, AC Kajaani, AC Oulu, EIF, FC KTP, FF Jaro, Musan Salama, Myllykosken Pallo ja TPS.

TPS putosi liigasta hävittyään karsintapelit KPV:lle vierasmaalisäännön perusteella.

TPV ja MuSa nousivat Kakkosesta.

MYPA sai paikan tammikuisen täydennysmenettelyn kautta, kun liigasta pudonnut PS Kemi luopui ensin Ykkösen ja myöhemmin myös Kakkosen paikasta.

Pirkanmaan joukkueiden kausi alkaa lauantaina hegemoniakamppailulla HakaTPV Tehtaan kentällä klo 17.

TPV pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Ratinassa 4.5. MuSaa vastaaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut