Vuoden 2020 Kuninkuusravit on peruttu - Urheilu - Aamulehti

Kova kolaus raviväelle: Kuninkuusravit on peruttu

Raviurheilun klassikkotapahtuma Kuninkuusravit jää järjestämättä tänä kesänä.

Koronapandemia jyräsi Kuninkuusravit.

22.4.2020 22:31

Kuninkuusravien perumispäätöksen sinetöi keskiviikkona tullut linjaus, että yli 500 hengen tapahtumat on Suomessa kielletty heinäkuun loppuun saakka.

Ravikesän kohokohta piti järjestää tänä vuonna Seinäjoella 31.7.–2.8.

– Vastuullisuus on Seinäjoen Kuninkuusravien tärkeimpiä arvoja, eikä nyt ole mahdollista järjestää tätä meille niin rakasta tapahtumaa turvallisesti niin yleisön, kilpailijoiden, työntekijöiden kuin taloudenkaan kannalta, Kuninkuusravien tiedotteessa todetaan.

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää toivoo, että Kuninkuusravit voidaan järjestää Seinäjoella ensi vuonna. Päätösvalta asiassa on Suomen Hippos ry:llä.

Hippos kertoo sivuillaan, että sen hallitus pui ravikilpailutoimintaa, muun muassa Kuninkuusravien kohtaloa, kokouksessaan perjantaina. Hippoksen tuoreessa tiedotteessa ei mainita vielä tämän kesän Kuninkuusravien peruuntumisesta, vaan todetaan, että päätös ravien ajamisesta tehdään mahdollisimman pian.

Kuninkuusravit on järjestetty Suomessa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vuodesta 1924 lähtien. Tapahtuma vetää vuosittain noin 50 000 kävijää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos