Tapparalla erikoinen tilanne CHL:ssä – Oma peli tiistaina, mutta jatkopaikka voi ratketa jo maanantaina. - Urheilu - Aamulehti

Tapparalla erikoinen tilanne CHL:ssä – Oma ottelu keskiviikkona, mutta jatkopaikka saattaa ratketa jo illan myöhäispelissä

Tappara on lähellä jatkopaikkaa CHL:ssä. Parhaassa tapauksessa paikka marraskuussa alkaviin pudotuspeleihin voi ratketa jo tiistaina, jos Biel Bienne kaataa Klagenfurtin kotikentällään varsinaisella peliajalla.­

15.10.2019 12:38 | Päivitetty 15.10.2019 13:34

Aamulehti

Jääkiekon Mestarien liigassa, CHL:ssä, pelataan alkulohkojen ratkaisupelit tiistaina ja keskiviikkona.

Tappara kohtaa keskiviikkona lohkon jumbona olevan norjalaisen Frisk Askerin joukkueen Hakametsässä kello 19.

Tamperelaisten pudotuspelipaikka voi kuitenkin ratketa jo tiistain myöhäisottelussa EHC Biel Bienne–Klagenfurt.

Jos sveitsiläisjoukkue kaataa itävaltalaisen naapurinsa (Klagenfurt) varsinaisella peliajalla, Tapparan jatkopaikka varmistuu jo ennen keskiviikon ottelua.

Biel Bienne johtaa alkulohkoa 12 pisteellä, Tappara ja Klagenfurt ovat lohkossa kakkosena ja kolmantena tasapisteissä. Kummallakin on yhdeksän pistettä. Jos joukkueet ovat tasapisteissä, keskinäiset ottelut ratkaisevat. Tapparalla on tässä etu maalieron turvin. Klagenfurt kaatoi Tapparan 3–2 kotiottelussaan, mutta Tappara vei voiton Hakametsässä 8–3. Yhteismaalit ovat siis Tapparan eduksi 10–6.

Jos Klagenfurt voittaa Bielin, Tapparan pitää lyödä norjalaisvieraansa päästäkseen jatkoon. Kolmen pisteen voitto vie Tapparan varmasti jatkoon riippumatta lohkon toisen ottelun tuloksesta.

Iso potti motivoi

Tapparalla on CHL:stä vain yksi pudotuspeliparin voitto aiemmilta vuosilta. Puolivälieriin asti Tappara ei ole koskaan yltänyt, mutta nyt tavoitteet ovat korkeammalla.

– Olemme olleet jo niin pitkään mukana CHL:ssä, että pelkkä osanotto ei enää riitä, Tappara urheilu- ja kehitysjohtaja Jussi Tapola sanoo.

CHL:n palkintopotti on tällä kaudella entistä muhkeampi. Voittajalle on luvassa 430 000 euroa.

– Se on hyvä motivaattori, ja nostaa sarjan tasoa, Tapola muotoilee muhkean palkintopotin merkityksen.

Tapola muistuttaa, ettei CHL:ssä ole helppoja vastustajia. Frisk Askerkin pani Tapparan tiukoille kotiottelussaan. Tamperelaiset voittivat 8. lokakuuta pelatun väännön 3–1. Kahden erän jälkeen peli oli vielä tasan 1–1.

– Norjalaisjoukkue puolustaa hyvin ja heillä on hyvä maalivahti (ruotsalainen Nicklas Dahlberg), Tapola kehuu.

CHL:n pudotuspelien arvontatilaisuus on perjantaina Helsingissä. Playoffien ensimmäisen kierroksen ensimmäiset ottelut pelataan 12–13. marraskuuta. Mukana on 16 joukkuetta. Pudotuspelit pelataan kaksiosaisina (kotona ja vieraissa) finaalia lukuun ottamatta. CHL:n mestaruus ratkeaa 4. helmikuuta pelattavassa loppuottelussa.

Juttua muokattu 13.22, korjattu pelipäivät

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?