Motocrossin MM-osakilpailu Kymiringillä on peruttu - Urheilu - Aamulehti

Motocrossin MM-osakilpailu Suomessa on peruttu – liput käyvät ensi vuoden tapahtumaan

3.7.2020 12:19 | Päivitetty 3.7.2020 13:38

Iitti

Motocrossin Suomen MM-osakilpailu on peruttu koronapandemian takia. Kilpailu oli tarkoitus järjestää Iitin Kymiringille rakennettavalla radalla 22.–23. elokuuta.

Kymiringillä piti järjestää tänä kesänä myös ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailu, mutta se peruuntui jo huhtikuun lopulla. Ratakilpailu oli tarkoitus järjestää uudella Kymiringin radalla 10.–12. heinäkuuta.

Järjestäjillä on motocross-kisoista kolmen vuoden sopimus, joten näillä näkymin MM-sarjan kilpailuja ajetaan Suomessa 2021–2023. Ratamoottoripyöräilyn viiden vuoden mittainen sopimus on siirtynyt vuodella, joten MotoGP nähdään Suomessa 2021–2025.

Ensi vuoden kilpailukalenterin päivämääristä päätetään syksyllä.

Logistiikkavaikeudet ja karanteeniuhka

Motocrossin MM-kisaoikeudet omistava Infront Moto Racing ja tapahtumajärjestäjä Lahti Events perustelivat peruutuspäätöstä koronarajoituksilla, joista olisi seurannut logistisia ongelmia ja ajajille karanteenimääräyksiä.

–  Vaikka tapahtumiin kohdistuvia rajoituksia puretaan kesän aikana ja tilanne näyttää ainakin hetkellisesti helpottavan, ovat koronapandemiasta johtuvat vaikutukset tapahtumaan mittavat. Tämän hetken rajoituksista johtuen kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista, projektijohtaja Riia Martinoja kertoi tiedotteessa.

–  Ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle.

Motocrossin MM-osakilpailuun hankitut liput käyvät 2021 tapahtumaan. Halutessaan liput voi myös palauttaa korvausta vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?