Ringetessä jaettiin SM-mitalit, vaikka koronavirus katkaisi kauden - Urheilu - Aamulehti

Ringetessä jaettiin SM-mitalit, vaikka kausi päättyi ennen välieriä – Nokian Urheilijoille kultaa: ”Joukkue on ollut tästä hieman hämmentyneenä”

Tampereen Ilveksen nousu jäi kahden pisteen päähän.

NoU voitti SM-kultaa myös vuosi sitten.

21.3.2020 18:41

Aamulehti

Nokian Urheilijat julistettiin ringeten Suomen mestariksi kaudella 2019–2020. Suomen kaukalopallo- ja ringetteliiton hallitus vahvisti lauantaina mitalistit, vaikka kausi päättyi välierien kynnyksellä koronaviruksen takia.

NoU oli runkosarjan ja ylemmän jatkosarjan ykkönen, minkä ansiosta se vei kultamitalit. Hopeaa saa Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja pronssia Espoon Kiekkoseura.

– En oikein vielä edes tiedä, miltä tämä tuntuu, NoUn päävalmentaja Jonna Satama hymähtää, mutta sanoo joukkueen olleen mestaruuden arvoinen.

NoUlla oli aiemmilta vuosilta kolme Suomen mestaruutta. Se juhli myös vuosi sitten.

– Joukkue on ollut tästä hieman hämmentyneenä. Voi tästä kuitenkin iloita, kun ilonaiheita ei muuten paljon nyt ole, Satama kertoo.

Mitalit eivät ole vielä tulleet joukkueen jäsenille.

– Mestaruuden olisi voinut jättää jakamatta. Mielestäni se pitäisi ansaita pudotuspelien kautta. Nyt olisi voitu nimetä vain runkosarjan voittaja.

Kauden keskeytyminen oli luonnollisesti suuri pettymys pelaajille. Joukkueen esityksestä kauden aikana Satamalle jäi kuitenkin hyvä maku.

– Pääsimme todella hyvään vireeseen ennen välieriä. Olin luottavainen, että olisimme olleet todella vahvoilla mestaruustaistelussa.

Joukkue kokoontui yhteen vielä viikko sitten. Nyt alkaa uuden kauden rakentaminen. NoU kärsii koronaviruksesta hieman taloudellista tappiota, sillä välierä- ja finaalipelit ovat ainoita otteluita, joihin ei ole ilmaista sisäänpääsyä.

– Runko pysyy hyvin kasassa. Muutama konkari miettii vielä jatkamista. Itse jatkan valmentajana. Ei tällaiseen kauteen halua päättää, Satama sanoo.

Tampereen Ilves koki kauden päätteeksi karvaan pettymyksen. Joukkue oli alemmassa jatkosarjassa kolmas. Toinen sija ja nousu SM-sarjaan jäivät nyt kahden pisteen päähän, kun paikat jaettiin pudotuspelien sijaan jatkosarjan sijoituksen perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos