Tähtitamma Ranch Kelly hurjana Vermossa – haltuun ME-lukemat ja viides Suomen ennätys - Urheilu - Aamulehti

Tähtitamma Ranch Kelly hurjana Vermossa – haltuun ME-lukemat ja viides Suomen ennätys

15.5.2019 22:14

Helsinki

Mäntyharjulaisen Anne Luttisen silmäterä Ranch Kelly tavoitteli Vermossa Suomen ennätystä, mutta tamma oli niin nopea, että samalla tuli myös ME-tulos.

Tammatähti-lähdössä käyty SE-koe meni nappiin, kun Hannu Torvisen ohjastama Ranch Kelly pisteli ennätykset uusiksi keulasoolonsa päätteeksi.

Ranch Kelly eteni nopeasti keulaan, jossa veti kaksi ensimmäistä kierrosta reippaasti. Päätöslenkillä 11-vuotiaan tamman meno vain yltyi, ja tammojen 1  000 metrin ratojen ME-tulos 1.14,0a/3100 metriä oli tosi asia.

–  Hieno esitys kaikin puolin hevoselta, Hannu Torvinen kehui.

–  Se meni tuon ihan puolivahingossa. Tamma ei joutunut missään vaiheessa tiukalle.

Ranch Kelly nappasi 4  000 euron ykköspalkinnon lisäksi 1  000 euron bonuksen Suomen ennätyksestä. Katri Rantalan kasvattaman ravurin uran kokonaisansiot kipusivat jo 490  000 euroon.

Ranch Kelly on pitänyt eri kilpailumatkojen tammojen Suomen ennätyksiä lähes pilkkanaan viime vuosina, sillä se pitää nimissään nyt jo viittä SE-tulosta. ME-tuloksia tammalla on kaksi, sillä Vermon tavoin viime syksynä Ranskan ravipyhätössä Vincennesissä tuli ME-lukemat.

Petsarit äimän käkenä, treenari ei

Hollolalainen Juha Utala aiheutti pelaajille harmaita hiuksia, kun ohjasti valmentamansa Vitessen yllätysvoittoon. Valmentaja itse ei ollut voiton jälkeen ihmetyksissään.

–  Voitto ei ollut yllätys minulle. Tamma on kovissa porukoissa juossut, ja juoksunkulut eivät ole mahdollistaneet pärjäämistä. Nyt oli erilainen vastus, ja matka ja lähtöpaikka tämän puolella, Juha Utala huomautti.

Odotettu voittaja ei ollut myöskään Hannu Torvisen ajokki Bring Me Brodde, sillä lempääläisen Hannu Isotalon treenattavan ykköstila oli uran ensimmäinen. Enon Vilpin, Celebrity Lanen ja Sheikin voittoja osattiin yleisössä odottaa jo ennakkoon.

Täysosumalla Toto64-pelissä lunasti 579,73 euroa. Viidellä oikein sai 10,91 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: