Haralan tavoitteena taas uusi ennätys. - Urheilu - Aamulehti

Viime viikolla syntyi uusi ennätys, mutta se vain kasvatti Lotta Haralan tulosnälkää: ”Odotan alle 13 sekunnin aikaa, jos olosuhteet ovat kunnossa”

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske (vas.) ja Lotta Harala kisaavat perjantaina 100 metrin aidoissa.­

22.7.2020 8:00

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön aituritähdet Reetta Hurske ja Lotta Harala odottavat innolla keskiviikon kisaa kotikentällä Ratinassa. Kauden kärkinainen Annimari Korte (12,76) ei ole mukana 100 metrin aidoissa, mutta tällä kaudella 12,84 juossut Nooralotta Neziri on kova haastaja tamperelaisduolle.

Hurskeen kauden paras on 12,91. Hurskeen ennätys on viime kesältä (12,78). Harala juoksi viime viikolla Lahdessa ennätyksensä 13,13.

– Ennätys oli iso juttu, mutta siitä jäi myös paljon nälkää. Tuntuu, että siinä oli jonkun uuden alku, Harala sanoo.

– Jos keskiviikkona on hyvät olosuhteet ja hyvät tuulet, niin odotan itseltäni alle 13 sekunnin aikaa.

Lotta Harala juoksi viime viikolla ennätyksensä, mutta tavoittelee taas uutta ennätystä, jos olosuhteet ovat keskiviikkona kohdallaan.­

Hurske on potenut takareisi- ja selkävaivoja, mutta pystynyt viime viikot harjoittelemaan hyvin.

– Vielä ei ole herkistelty, mutta toivon, että pystyn juoksemaan lähellä ennätystäni tai sen alle, kun harjoittelua vähän höllätään.

Hurske toivoo, että juoksusuuntaa voidaan muuttaa tuulen mukaan.

– En haluaisi juosta vastatuuleen. Myötätuulta saa olla, vaikka yli sallitun, koska nyt ei ole niin väliä, onko tulos tilastokelpoinen. Nyt ei tarvitse tavoitella tulosrajoja.

Hurske kamppaili viime kesänä pitkään tuulirajojen kanssa yrittäessään rikkoa Dohan MM-kisojen tulosrajaa. Lopulta raja meni rikki Lapinlahdella (12,97) ja viikkoa myöhemmin (24.7.) Joensuussa Hurske kiiti nykyisen ennätyksensä 12,78.

Hurske ehti ennen Lapinlahtea juosta kolme kertaa MM-rajan alle, mutta myötätuulta oli joka kerralla liikaa. Ennätysajallaan Hurske alitti myös Tokion olympiakisojen tulosrajan.

Tampereen Teemakisat alkavat Ratinassa keskiviikkona kello 18.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?