Formula

Arrivabene: Räikkösen korvannut Leclerc on osa Ferrarin pitkän tähtäimen suunnitelmaa – "Tällä ei ole mitään tekemistä Kimiä kohtaan kokemani arvostuksen kanssa"

20-vuotias Charles Leclerc korvaa 38-vuotiaan Kimi Räikkösen Ferrarilla. Tallipomon mukaan sopimuksessa mietittiin tallin tulevaisuutta pitkällä tähtäimellä.

DIEGO AZUBEL
Arrivabene: Räikkösen korvannut Leclerc on osa Ferrarin pitkän tähtäimen suunnitelmaa – "Tällä ei ole mitään tekemistä Kimiä kohtaan kokemani arvostuksen kanssa"

Ferrari-pomo Maurizio Arrivabene arvostaa Kimi Räikkösen työtä, mutta katsoo nyt pidemmälle tulevaisuuteen.

Noora TakamäkiAamulehti

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mukaan Charles Leclercin sopimuksen taustalla olivat ennen kaikkea tallin pitkän tähtäimen tulevaisuuden suunnitelmat.

–Emme katso vain seuraavaa vuotta, vaan myös siitä eteenpäin, Arrivabene kertoi Reutersin mukaan.

20-vuotias monacolainen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä ensimmäisellä Formula 1 -kaudellaan Sauber-tallissa. Hänen siirtymisensä ensi kaudeksi Ferrari-talliin Kimi Räikkösen tilalle ja Sebastian Vettelin tallikaveriksi julkistettiin aiemmin tällä viikolla.

Singaporen GP:n tiedotustilaisuudessa perjantaina Arrivabene kertoi, että hän oli ajanut Leclercin sopimusta eteenpäin. Hänen mukaansa Räikkösen siirtyminen puolestaan Sauber-talliin Leclercin tilalle oli kaikille osapuolille paras mahdollinen ratkaisu.

–Päätös on minun. Keskustelin siitä johdon kanssa ja otimme huomioon lukuisia asioita. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten arvostan Kimiä sekä ihmisenä että kuskina. Arvostamme kaikkea, mitä on meille tehnyt ja toivomme hänelle vain parasta, Arrivabene totesi.

RONALD WITTEK
Auton lisäksi myös pallo tottelee 20-vuotiasta Charles Leclerciä.

Auton lisäksi myös pallo tottelee 20-vuotiasta Charles Leclerciä.

Ferrari-pomon mukaan Leclercille annetaan aikaan sopeutua ison tallin menoon ja meininkiin ennen kuin kuskilta aletaan odottaa suuria.

–Ensimmäinen virhe olisi asettaa liian suuret paineet miehen harteille. Se voisi olla todella valtava virhe.

Monacolaisen kausi 2018 F1:ssä on hänen ensimmäisensä. Hän on hallitseva F2-sarjan mestari.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio