Jääkiekko

Antti Kangas on nähnyt livenä 300 Tapparan peliä putkeen – Tähtipelaaja yllätti hulppealla lahjalla

Tähtipelaaja Henrik Haapala antoi oman pokaalinsa 300 peräkkäistä Tapparan ottelua nähneelle Antti Kankaalle. Hän otti pytyn vastaan ällistyneenä.

SILJA VIITALA
Antti Kangas on nähnyt livenä 300 Tapparan peliä putkeen – Tähtipelaaja yllätti hulppealla lahjalla

Tapparan Henrik Haapala (keskellä) antoi pokaalinsa Antti Kankaalle.

Tapani SaloAamulehti

Jääkiekkofani elää joukkueen mukana ilot ja surut. Pelaajat voittavat palkintoja ja mitaleja, mutta fanit saavat yleensä vain muistoja.

Joskus elämä voi kuitenkin yllättää.

Niin kävi Tapparaa kannattavalle Antti Kankaalle runkosarjan päätöskierroksen kamppailun Tappara–SaiPa jälkeen.

Tapparan tähtipelaaja Henrik Haapala astui ulos pukukopista ja ojensi komean pokaalin Kankaan käteen.

- Siinä on sulle 300 pelistä, Haapala sanoi pyttyä antaessaan.

Kangas otti pytyn vastaan ällistyneenä.

- Ajattelin, että hei mitäs nyt oikein tapahtuu, Kangas nauraa.

Pytty kiertoon

Erikoinen tapaus vaatii selityksen. Se on tällainen: Kangas on nähnyt kaikki Tapparan liigapelit syksystä 2013 lähtien.

Yhteensä otteluita, kotona ja vieraissa, on tasan 300. Tasaluku tuli täyteen Tappara–SaiPa-ottelussa.

Haapala oli bongannut sosiaalisesta mediasta Kankaan ”tilaston” ja päätti palkita uskollisen kannattajan omalla ”kannullaan”. Haapala oli pokannut ennen SaiPa-ottelua sponsorilta pokaalin Liigan pistepörssin voitosta. Tuon pytyn hän ojensi edelleen Kankaalle.

Aamuleht i kuvautti Kankaan ja Haapalan pokaalin kanssa Tapparan harjoitusten jälkeen maanantaina.

- ”Henkka” painotti vieläkin, että pokaali on nyt minun....että se kuuluu mulle. Kai ”Henkka” tykkää meikäläisestä jonkun verran, kun kerran pytynkin antoi, Kangas tuumaa.

Kangas tuntee Tapparan pelimiehet ja pelurit tuntevat hänet. Kaikki Tapparan pelaajat tervehtivät hymyillen, kun huomaavat Kankaan pukukoppikäytävällä.

- ”Henkka” on yksi suosikkipelaajistani Tapparassa, mutta tunnen kaikki niin hyvin, että vaikea nimetä erityistä suosikkia. Tietysti toisten kanssa tulee paremmin toimeen kuin toisten, Kangas miettii.

80 000 kilometriä

Kangas on syksystä 2013 lähtien nähnyt Tapparan ilot ja surut. Pelireissut on yleensä taitettu kaveriporukalla Kankaan autolla. Jokunen reissu on kuljettu myös Tapparan fanibussilla.

- Autoni mittariin on kertynyt reilun kolmen vuoden aikana 100 000 kilometriä. Ei jokainen kilometri ole peleistä tullut, mutta varmaan lähes 80 000 kuitenkin.

Matkoihin ja peleihin sisältyy suuria tunteita.

- Kolme paikan päällä nähtyä hävittyä finaalia – ne olivat niitä kaikkein huonoimpia hetkiä.

- Masi Marjamäen voittomaali kuudennen finaaliin jatkoajalla keväällä 2015 on ykkönen yksittäisistä parhaista hetkistä. Tietysti viime kevään ratkaisufinaali kokonaisuutena oli upea.

Outo kevät

Tämä kevät tuntuu Ikurissa asuvasta Kankaasta omituiselta. Nyt ei tarvitse tankata autoa Oulun reissua varten.

Pikapyrähdys Hakametsään riittää.

- Oulu on kaikkein kettumaisimman matkan päässä. Laskeskelin, että 300 matsistani 20 on ollut Oulussa. Pieni osa kokonaisuudesta, mutta kilometreissä iso palanen.

Kärppien lisäksi Tappara on lähes joka kevät pelannut Rauman Lukkoa vastaan pudotuspeleissä. Nyt molemmat tutut kiistakumppanit ovat jo kesälomalla.

- Just ihmettelin, että onpas outo kevät. Kärpät tippui ja Lukko ei päässyt ollenkaan playoffeihin. Nyt sitten tulee Ilves vastaan.

- En muista koska olisin viimeksi ollut yhtä innoissani jostain sarjasta kuin tästä. Osa sukulaisista on Ilvesläisiä – on hienoa, kun pääsee niiden kanssa vääntämään asiasta.

”Kuittailut” ovat merkittävä osa fanina olemista.

Nyt kuitteja satelee poikkeuksellisia määriä.

- Olin sunnuntaina veljentytön synttäreillä. Velipojan perheessä kaikki ovat Ilveksen kannattajia. Saman tien, kun Ilveksen jatkopaikka varmistui, alkoi pään aukominen.

”Peli kerrallaan”

Tappara on puolivälieräsarjassa suuri suosikki. Fani ei kuitenkaan lähde takki auki Hakametsään.

- Paikallispelit ovat aina vähän ympäripyöreitä, mutta totta kai siihen uskon ja luotan, että Tappara menee jatkoon.

- Mutta peli kerrallaan. Asioiden edelle ei pidä mennä, Kangas puhuu melkein kuin Tappara-legenda Timo Jutila. Jääkiekko yhdistetään yleensä raavaisiin miehiin. Antti Kangas on poikamies – ainakin toistaiseksi.

- Voisko sen laittaa lehteenkin, että sinkkuja ollaan. Jos vaikka joku tyttö innostuisi ottamaan yhteyttä.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

 • Nimetön

  Hieno ele! Selvästi mestariainesta.

 • Nimetön

  Hyvä Henkka, reilu meininki.

  Ei Tappara ole sarjan suosikki, suosikki on hirveällä boostilla tuleva Ilves. Sillä on jo nyt todistetusti maalivahti, joka ei päästä maalin maalia. Uskomaton seinä, nimeltä Lehtonen.
  Tulevaisuudessa ja kenties jo nyt maailman paras maalivahti!
  Karri Kivihän on legendojen legenda, voittanut jo kerran ja vahvasti menee kohti uutta mestaruutta, tuskin kukaan estämään pystyy..

  Tapparalla on yllättäjän asema tässä sarjassa, ja se voi hyvässä lykyssä yllättää ylivoimaisen mestarisuosikki Ilveksen. Onnella ja tuomareiden avustuksella runkosarjan voittanut porukka on toki aika sitkeä…..KUIN TILLILIHA! (joten katsotaan nyt…)

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet