Aleksi Ojalalta rohkea veto 50 kilometrillä – hurja suomalainen lyyhistyi maalissa

Ranskan Yohann Diniz oli ylivoimainen Lontoon MM-kisojen kävelyn kuninkuusmatkalla. Japaniin meni kaksi mitalia.

Mika Kanerva
Aleksi Ojalalta rohkea veto 50 kilometrillä – hurja suomalainen lyyhistyi maalissa

Aleksi Ojala on ollut vahvassa vauhdissa 50 kilometrin kisassa.

Pekka AaltoAlma Media

Urjalan Aleksi Ojala kamppaili lähes 40 kilometriin saakka MM-mitalista 50 kilometrin kävelyssä. Lopulta puhti riitti 13. sijaan rajussa kilpailussa.

Mestaruuden vei ranskalainen Yohann Diniz historian toiseksi kovimmalla ajalla 3.33.12. Hopeaa otti Japanin Hiroki Arai (3.41.17) ennen maanmiestään Kai Kobayashia (3.41.19).

Ojalan loppuaika oli 3.47.20, ja mies jäi vain vajaan minuutin ennätyksestään.

Maalissa hänen jalkansa eivät enää kantaneet. Hän lyyhistyi maalialueen viereiselle kävelyreitille, josta järjestäjät auttoivat taistelijan toipumaan.

Suomalainen oli pitkään seitsemän urheilijan ryhmässä, joka taisteli hopeasta. Pian kolmenkympin väliaikapisteen jälkeen Ojalan oli pysähdyttävä hetkeksi oksentamaan. Neste ei näyttänyt imeytyvän kunnolla, mutta hän otti pian ryhmänsä kiinni.

–Ei se hyvä asia ollut. Nesteytys kärsii aika lailla. Sama on käynyt joskus harjoituksissa, joten ei suurta hätää vielä, valmentaja Juha Kinnunen totesi siinä vaiheessa Ylelle.

Runsaan 35 kilometrin jälkeen Ojala putosi hopeakamppailusta. Suurta romahdusta ei tullut, mutta muut karkasivat.

Ojala oli nähty kolme kertaa aiemmin arvokisoissa, mutta nyt mies pääsi ensimmäisen kerran maaliin saakka.

Jarkko Kinnunen sinnitteli 23:nneksi ajalla 3.55.44. Hän jäi jo alussa paljon kärjestä, mutta jaksoi loppumatkan kohtuullisen hyvin.

Aku Partasen matka päättyi diskaukseen.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Olipa kerrassaan loistavaa venymistä kävelyssä A Ojalta hieno kisa

  • Nimetön

    Toivottavasti pääsee maaliin. Hyvä suoritus tulossa!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio