Akaa-Volleyn juhlat kestivät vain erän – "Sen jälkeen Etta söi meidät elävältä"

Mika Kanerva
Akaa-Volleyn juhlat kestivät vain erän – "Sen jälkeen Etta söi meidät elävältä"

Akaan hyökkäyspeli jäi avauserän jälkeen pitkälti Joni Mikkosen varaan.

Jari PerkiöAamulehti

Akaa-Volley sai uutta virtaa taottuaan torstaina yllätysvoiton Perungan Pojista. Lisäbuusti siivitti Akaan lauantaina avauserän voittoon Oulussa, mutta sen jälkeen kovana kotijoukkueena tunnettu Etta otti ohjat omiin käsiinsä.

Etta palautti liiganousijan arkeen lukemin 3–1 (26–28, 25–14, 25–14, 25–21).

–Kun oma pelaaminen herpaantuu Ettaa vastaan, jälki on tylyä. Niin kuin nyt kävi. Etta söi meidät elävältä toisesta erästä lähtien, Akaan valmentaja Lauri Tihinen tunnusti.

Oululaisten hienosti organisoitu torjunta- ja puolustuspeli on hyydyttänyt tällä kaudella koviakin vastustajia Vammalan Lentopallosta lähtien. Nyt oli Akaan vuoro maistaa tätä lääkettä.

Akaan hyökkäyspeli jäi avauserän jälkeen pitkälti Joni Mikkosen varaan. Selkävaivojen kanssa taistellut Mikkonen takoi pöytään kamppailun kovimman saldon 19/+10.

–Joni on kova jätkä, mutta Ettaa ei kaadeta yhdellä miehellä, Tihinen tuumi.

Amerikkalaishakkuri Ryan Mather kypsyi täysin Ettan käsittelyssä. Niinpä hän joutui väistymään nopeasti Dimitri Boritshevin tieltä.

–Totesimme taannoin, ettei Matherin taso riitä ykköshakkurin postille. Silloin teimme hänen kanssaan tietynlaisen kehityspelaajasopimuksen aluksi kaavailtua pienemmällä korvauksella, Tihinen selvitti.

Näillä näkymin Mather pelaa Akaassa kevääseen 2019 asti. Tosin seura voi purkaa sopimuksen halutessaan jo tänä keväänä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio