Ainakin nämä suomalaisurheilijat nähdään Linnan juhlissa – laji-ikonin kutsussa "virhe"

Useat suomalaisurheilijat säihkyvät Linnan juhlissa tänä itsenäisyyspäivänä.

Aamulehden arkisto
Ainakin nämä suomalaisurheilijat nähdään Linnan juhlissa – laji-ikonin kutsussa "virhe"

Muun muassa Lotta Lepistö (vas.), Toni Kohonen ja Wilma Murto nähdään Linnan juhlissa tänä vuonna.

Saara TunturiAamulehti

Useat suomalaisurheilijat ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa kuvia erityisistä kutsuista. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat tuttuun tyyliin kutsuneet itsenäisyyspäivän vastaanotolle paljon urheilijoita useista eri lajeista.

Linnan juhliin kutsun ovat saaneet ainakin seiväshyppääjä Wilma Murto, entinen suunnistaja Minna Kauppi, pesäpalloilija Toni Kohonen, maantiepyöräilijä Lotta Lepistö, pesäpalloilija Susanne Ojaniemi, entinen kilpauimari Jani Sievinen, kymmenottelija Elmo Savola, aitajuoksija Viivi Lehikoinen ja keihäänheittäjä Elina Kinnunen.

Kohosen kutsussa "virhe"

Pesäpalloikoni, Sotkamon Jymyn Toni Kohosen kohdalla kutsu oli tavallisesta poikkeava. Kutsuun oli kirjattu Kohosen sukunimeksi Ko(r)honen. Taustalla on viime kesän Itä–Länsi-ottelu. Presidentti kutsui vahingossa Kohosta Korhoseksi ennen ottelua pitämässään puheessa. Niinistö pahoitteli virhettä ottelun jälkeen.

Kohonen kuittasi presidentin virheen sanomalla, että jos ylin valtiovalta kutsuu häntä Korhoseksi, kaikki voi alkaa kutsua häntä niin.

Superpesis julkaisi Kohosen saaman kutsun Twitter-tilillään.

Tällaisen videon Sotkamon Jymy tviittasi hupaisan sattumuksen jälkeen 3. heinäkuuta. Kohosesta tuli kesällä kaikkien aikojen vanhin Itä–Länsi-pelaaja 41-vuotiaana.

Näin urheilijat ovat kertoneet kutsuistaan:


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio