NHL

Aamulehti pääsi viikoksi NHL:n ja NBA:n suomalaistähtien matkaan – tämä asia ihmetyttää: "Se on absurdia 20-vuotiaassa, hän seuraa lajia aivan älyttömän paljon"

Toimittaja Lauri Lehtinen kertoo, millaista on työskennellä NHL:n ja NBA:n huippupelaajien ja -seurojen kanssa. Hän on tavannut muutaman päivän aikana Jesse Puljujärven, Lauri Markkasen, Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Patrik Laineen. Lehtinen kehuu vuolaasti Markkasen kypsää suhtautumista ammattilaisuuteen.

Jukka Ritola
Aamulehti pääsi viikoksi NHL:n ja NBA:n suomalaistähtien matkaan – tämä asia ihmetyttää: "Se on absurdia 20-vuotiaassa, hän seuraa lajia aivan älyttömän paljon"

Lauri Markkanen tekee itsestään paremman harjoitussalissa, jossa toimittaja Lauri Lehtinen pääsi käymään.

Pekka AaltoAamulehti

Aamulehden urheilutoimittaja Lauri Lehtinen on viettänyt viikon päivät Chicagossa seuraten suomalaistähtien otteita NHL:ssä ja NBA:ssa. Lehtinen kyselee sujuvasti niin karvauspelaamisesta kuin Patrik Laineen parrasta. Pohjois-Amerikan mediaa pelitavat eivät juuri kiinnosta.

–Niistä ei täällä sössötetä, Lehtinen on huomannut.

Hän juttelee reissun annista urheilun uutispäällikön Pekka Aallon kanssa.

 

Tesoman tykiltä Laineelta voidaan odottaa hyviä tehoja, kun Chicago ja Winnipeg kohtaavat varhain lauantaina Suomen aikaa.

–Kyllä, sillä Laineen ketju oli aivan liekeissä treeneissä.

Lehtinen kertoo videolla yksityiskohtaisesti, miten median ja tähtien yhteispeli toimii NBA:ssa ja NHL:ssä.

–Pukukoppiin täällä pääsee, toisin kuin Suomessa yleensä, mutta ei toimittajakaan kaikkea pääse näkemään läheltä. Pitää antaa yksityisyys, jotta ammattilaiset pystyvät hoitamaan hommansa.

Hän kuvailee myös, miten Lauri Markkanen on ottanut hommat haltuun NBA:ssa. Chicagolainen koripalloyleisö tottui takavuosina niin hyvään, ettei nykyjoukkuetta arvosteta kaupungissa kovin korkealle.

–Pientä Markkas-maniaa on havaittavissa, sillä fanikaupassa hänen pelipaitansa on yksi suosituimmista.

Jukka Ritola
Patrik Laineen parta kasvaa ja peli kulkee. Winnipeg pelaa Chicagossa varhain lauantaina Suomen aikaa.

Patrik Laineen parta kasvaa ja peli kulkee. Winnipeg pelaa Chicagossa varhain lauantaina Suomen aikaa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio