NHL

Aamulehti Chicagossa: Patrik Laine ja tanskalaishyökkääjä ovat parhaat ystävät – kisaavat näissä neljässä PlayStation-pelissä

Winnipeg Jetsin parhaat ystävykset Patrik Laine ja Nikolaj Ehlers ovat olleet yhtä heti ensimmäisestä vieraspelireissusta lähtien. Tesoman kasvatin rehevä parta saa kritiikkiä tanskalaiselta.

Jukka Ritola
Aamulehti Chicagossa: Patrik Laine ja tanskalaishyökkääjä ovat parhaat ystävät – kisaavat näissä neljässä PlayStation-pelissä

Patrik Laine (vas.) ja Nikolaj Ehlers pääsevät hetkeksi eroon toisistaan, sillä Winnipeg Jets aloittaa sunnuntaina viikon loman. ––Siitä tulee mahtavaa! Ehlers hihkaisi.

Lauri Lehtinen, teksti, Jukka Ritola, kuvatAamulehti, Chicago

Patrik Laine seisoo Chicagossa United Centerin pukuhuoneessa yhdysvaltalaisten toimittajien ympäröimänä.

Winnipeg Jetsin suomalainen maalitykki haroo partaansa ja pyörittelee sitä mutkille. Laine on karismaattinen median edessä, mutta helposti mieli harhailee tarkkailemaan tamperelaisen kesästä muuttunutta olemusta.

Suurin huomionvangitsija, muhkea parta, on saanut kasvaa jo kolmen kuukauden ajan.

Miksi ihmeessä 19-vuotias ammattijääkiekkoilija jättäisi yhtäkkiä partansa ajamatta kuukausiksi?

Jukka Ritola
NHL-kausi on puolessa välissään ja Patrik Laineen parta näyttää tältä. Laine toivoo, että hän pääsisi kasvattamaan karvoitusta vielä pitkään.

NHL-kausi on puolessa välissään ja Patrik Laineen parta näyttää tältä. Laine toivoo, että hän pääsisi kasvattamaan karvoitusta vielä pitkään.

Winnipegin tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlers, 21, innostuu kysymyksestä. Hän nostaa päänsä harjoitushallin lattiasta ja vastaa hetkeäkään miettimättä.

–Parta on hirveä, aivan hirveä. Antaisin sille arvosanaksi vahvan ysin kammottavuusasteikolla 1–10:een, Ehlers lataa Aamulehdelle.

Ehlers on Laineen paras ystävä Jets-joukkueessa, joten mukana on veljellistä piruilua. Sama henki vallitsee, kun on tamperelaisen vastauksen aika.

–Nikolaj on vaan kateellinen. Olen mies, ei minua kiinnosta, miltä näytän. Pelaan vaan jääkiekkoa, Laine murjaisee ja nauraa päälle.

Laineen parta on vedonlyönnin tulos. Nuorukainen solmi ennen kiekkokauden alkua sopimuksen serkkunsa kanssa: parta ja hiukset kasvavat kauden loppuun asti.

Pelissä ei ole rahapanosta, vaan kaksikko jätti sakset ja partakoneen syrjään puhtaasti hauskanpidon vuoksi.

Patrik Laine ja kapteeni Blake Wheeler ovat muodostaneet Winnipeg Jetsin tykkikaksikon loukkaantuneen Mark Scheifelen huilin aikana.

Patrik Laine ja kapteeni Blake Wheeler ovat muodostaneet Winnipeg Jetsin tykkikaksikon loukkaantuneen Mark Scheifelen huilin aikana.

Tukan kasvattaminen ei ole uutta Laineelle. Pitkä letti on ollut tuttu näky viime vuosinakin. Näin ollen muhkea parta herättää huomiota – siihen ei ole totuttu.

Huomio on ollut niin suurta, että NHL:ää seuraavat fanit ovat saaneet totutella hyökkääjän uuteen tyyliin pelatessaan NHL18-konsolipeliä. Laine on saanut pelimaailmassakin parran leualleen.

–En pitänyt sitä partaa juuri minään. Se näytti siltä kuin olisi pahvista väännetty. Onneksi en pelaa koskaan itselläni, Laine heittää.

Winnipeg Jetsin paras maalintekijä (20 osumaa) ei vielä osaa sanoa, tekeekö hän parrastaan tavaramerkkinsä ja jättää sen ajamatta jatkossakin.

Jukka Ritola
Patrik Laine luisteli perjantai-iltana punaiseen pätsiin – United Centerin jäälle.

Patrik Laine luisteli perjantai-iltana punaiseen pätsiin – United Centerin jäälle.

Winnipeg Jetsin alkulämmöt ovat ohi. Ottelu Chicago Blackhawksia vastaan on alkamassa.

Kaukalossa näkyy kaksi valkosinipaitaista hahmoa. Jetsin pohjoismaalaiset eivät malta poistua vielä pukukoppiin.

Kuten Ehlersin partakommenteista on pääteltävissä, hän ja Laine tulevat mainiosti toimeen. Ei ole sattumaa, että kaverukset jäivät kaukaloon kikkailemaan.

Laine muistaa tavanneensa ensi kertaa nykyisen ystävänsä kevään 2016 jääkiekon MM-kisoissa. Tamperelainen teki maalin, kun Suomi kukisti Tanskan 5–1 puolivälieräottelussa. Ehlers syötti kotimaansa ainoan osuman.

–Huomasin jo silloin, että on kova pelimies. Näppärä ja luistin kulki, Laine muistaa.

Kaksikko tutustui varsinaisesti Winnipeg Jetsin ensimmäisellä harjoitusleirillä kuukausia myöhemmin. Laineesta ja Ehlersistä tehtiin kämppäkaverit.

–Ensimmäinen muistomme on Minnesotan vierasmatkalta, kun olimme huonekavereita. Olen sellainen tyyppi, että tykkään käydä ravintoloissa syömässä, mutta tilaan myös usein huonepalvelusta ruokaa. Patrik on samanlainen. Melko nopeasti päätimme, että tilaamme huonepalvelun ja meillä oli todella hauskaa, Ehlers muistelee.

Jukka Ritola
Patrik Laine rakastaa jääkiekkoa, eikä elämä mene koskaan liian vakavaksi.

Patrik Laine rakastaa jääkiekkoa, eikä elämä mene koskaan liian vakavaksi.

Yhteiselo on jatkunut puolentoista vuoden ajan. Pohjoismaalaisista on tullut parhaat ystävykset, jotka tekevät lähes kaiken yhdessä, vinoilevat toisilleen sen minkä ehtivät ja jakavat keskenään ammattilaispelaajan ilot ja surut.

Ehlers arvioi, että pohjoismaalainen sarkastinen huumorintaju yhdistää heitä.

–Olemme kaksi nuorta jätkää, jotka tykkäävät samoista asioista – kuten PlayStationin pelaamisesta.

Niin, PlayStation...

Pelikonsoli seuraa Lainetta ja Ehlersiä pitkin Pohjois-Amerikkaa ja pelit ovat kovia taistoja kahden kilpailuhenkisen urheilijan välillä.

–Änärissä olen ainakin parempi – myös Call of Dutyssa. Pakko kyllä myöntää, että olen Fifassa huonompi. Nikolaj tietää jo etukäteen, etten halua pelata sitä. En voita koskaan. NBA2K:ssa on ollut tasaisempaa, mutta viime aikoina on kaveri pystynyt kääntämään taistoa itselleen, Laine manaa.

Jukka Ritola / Aamulehti
Patrik Laine on viimeistellyt Winnipegille eniten maaleja tällä kaudella.

Patrik Laine on viimeistellyt Winnipegille eniten maaleja tällä kaudella.

Lainetta ja Ehlersiä yhdistävät rakkaus jääkiekkoon ja samanlainen huumorintaju sekä elämänasenne.

Erojakin löytyy. Ehlers väittää, ettei Laine pidä hänen tavoin pelipäivän päiväunista.

–En tiedä, onko tuokaan totta. Viime kaudella en tainnut nukkua kertaakaan, mutta tällä kaudella on alkanut ikä painaa päälle, niin on ollut pakko nukkua, Laine veistelee.

NHL-kausi on 82 ottelun runkosarjan ja mahdollisten pudotuspelien mittainen maraton, joka pitää sisällään rutkasti matkustamista, lepoa, syömistä ja pelaamista.

On tärkeää, että pelaajalla on hyvä ystävä taputtamassa olkapäälle heikkoina hetkinä ja heittämässä ylävitoset onnistumisten jälkeen.

–Onhan se aika hienoa, että minulla on Nikolaj'n kaltainen ystävä, Laine sanoo kiitollisena.

–Olisi tyhmää, jos joutuisin olemaan yksin. Etenkin, jos olisi kokenut joukkue ja olisin ainut nuori. Meillä on nuori joukkue ja tulen monien kanssa tosi hyvin toimeen, mutta sitten on vielä Nikolaj'n kaltaisia ihmisiä, joiden kanssa hengaan erityisen paljon.

Winnipegin nuorukaiset

Patrik Laine:

Syntynyt 19. huhtikuuta vuonna 1998 Tampereella

NHL:ssä: Winnipeg Jets 2016–

Tällä kaudella: 45 ott. 20+17=37

Oho: Tienasi kauden 20. maalillaan yli 174 000 euron bonuksen.

Nikolaj Ehlers:

Syntynyt 14. helmikuuta vuonna 1996 Aalborgissa

NHL:ssä: Winnipeg Jets 2015–

Tällä kaudella: 45. 19+15=34

Oho: Asui lapsena Tanskan lisäksi Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa, sillä perhe muutti usein isä Heinz Ehlersin yli 20-vuotisen ammattilaisuran takia.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Hienoa, että toimittaja on päässyt käymään USAssa, mutta ihan vaan toimitukselle tiedoksi – selviämme päivän pari ihan ilman uutisia Patrik Laineestakin.

  • Latrick Paine

    Kiasus sentään Laine; aja tuo ruokoton ja säälittävä partasi pois. Pukee sinua kuin satula sikaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio