Aamulehti Chicagossa: Lauri Markkanen ratkaisi kylmänviileällä korilla Bullsin voiton – "Ei siinä, helppo heitto"

Jukka Ritola
Aamulehti Chicagossa: Lauri Markkanen ratkaisi kylmänviileällä korilla Bullsin voiton – "Ei siinä, helppo heitto"

Tästä lähtee Lauri Markkasen kolmen pisteen heitto. Puolustajana ihmettelemässä Detroitin Tobias Harris.

Lauri LehtinenAamulehti, Chicago

Chicago Bulls kukisti Detroit Pistonsin koripallon NBA:ssa paikallista aikaa lauantai-iltana 107–105. Ottelu eteni tasaisena ja pirteälle United Centerin yleisölle tarjoiltiin jännitystä, jonka laukaisi lopulta suomalaispelaaja Lauri Markkanen.

Markkanen heitti 19 pistettä, joista tärkeimmät olivat kaksi viimeistä.

Markkanen oli heittänyt kolmen pisteen heiton ohi edeltävässä hyökkäyksessä ja Chicago oli tappiolla kotiyleisönsä edessä pisteellä. Markkanen karisti kannoiltaan Pistons-puolustaja Tobias Harrisin, nousi kahden pisteen hyppyheittoon ja pussitti korin, joka vei Bullsin 106–105-johtoon.

Kris Dunn teki vielä yhden lisäpisteen vapaaheittoviivalta.

–Minulla oli vapaa kolmosen paikka ennen ja olin ärsyyntynyt. Tobias oli minua hieman perässä ja tiesin saavani tilan heitolle. Halusin sen heiton, Markkanen kertoi ottelun jälkeen Aamulehdelle.

Pitkän matkan kahden pisteen hyppyheittoa, heittoa kolmen pisteen viivan etupuolelta, pidetään nykykoripallossa huonona heittona, koska sen keskimääräinen pistetuotto on vähäisempi kuin esimerkiksi juuri kolmosissa.

Markkanen ei kuitenkaan ole hylännyt sitä.

–Keskimatkan heitto on hyvä olla. Aina ei saa kolmosta tai pääse korille. Tuossakin tilanteessa ei ollut mitään saumaa heittää kolmosta, enkä päässyt korille, Markkanen perusteli.

–Ei siinä, helppo heitto. Olen yleensä pidempi kuin puolustaja. Jos saan vähääkään tilaa, se on hyvä heitto ja tuntuu helpolta, niin sanotulta leipäheitolta.

Itsevarma Markkanen otti ratkaisevan suorituksen myös puolustuspäässä korin alla. Bulls menetti pallon hyökkäyspäässä viimeisillä sekunneilla, Pistons pääsi vielä ylivoimahyökkäykseen, mutta ei onnistunut tasoituksessa ja Markkanen repi fyysisessä tilanteessa pelin lopullisesti päättäneen levypallon.

–Tiesin, että aika on vähissä. Vastustajalla oli kahdella yhtä vastaan. Lähdin ensin hakemaan blokkia, mutta meillä oli heitossa jo hyvä häirintä. Yritin sen jälkeen vain saada levypallon. Tahdoin palloa niin paljon.

Jukka Ritola
Ratkaiseva levypallo.

Ratkaiseva levypallo.

Ottelun jälkeen yhdysvaltalaistoimittajat piirittivät takapelaaja Zach LaVinen pukukoppipaikkaa. Vuoden 2016 donkkikuningas palasi ensi kertaa pelikentille vaikean jalkavamman ja Bulls-siirron jälkeen. Hän heitti mukavat 14 pistettä.

–Olen erittäin ylpeä hänestä. Oli hienoa nähdä hänet taas parketilla, Markkanen kehui.

Jukka Ritola / Aamulehti
Zach LaVine (vas.) sai paluuottelussaan suuret suosionosoitukset United Centerin yleisöltä.

Zach LaVine (vas.) sai paluuottelussaan suuret suosionosoitukset United Centerin yleisöltä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio