Suomi kutsuu Turkin suurlähettilään keskustelemaan suomalaistoimittajan vankeustuomiosta – Niinistöltä kirje Erdoganille

SEDAT SUNA
Suomi kutsuu Turkin suurlähettilään keskustelemaan suomalaistoimittajan vankeustuomiosta – Niinistöltä kirje Erdoganille

Turkissa on osoitettu mieltä toimittajien oikeudenkäyntejä vastaan. Kesällä 2016 turkkilaislehti Ozgur Gundemin toimittajille osoitettiin tukea, kun heitä vastaan nostettiin syytteet terrorismin edistämisestä.

STTHelsinki

Suomen ulkoministeriö kutsuu Turkin suurlähettilään keskusteluun suomalaistoimittaja Ayla Albayrakin vankeustuomion takia, vahvistaa presidentin kanslia STT:lle. Lisäksi presidentti Sauli Niinistö lähettää asiasta kirjeen Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille.

Presidentin kansliasta kerrotaan, että presidentti Niinistö ja ulkoministeri Timo Soini (sin.) ovat sopineet Turkin suurlähettilään kutsumisesta keskusteluun.

Albayrak tuomittiin Turkissa tiistaina vankeuteen poissaolevana. Hän on sekä Suomen että Turkin kansalainen.

Albayrak sai kahden vuoden ja yhden kuukauden tuomionsa Wall Street Journal -lehdessä elokuussa 2015 julkaistusta jutusta. Lehden mukaan New Yorkissa parhaillaan oleskeleva Albayrak aikoo valittaa tuomiostaan.

Presidentin kanslian mukaan Turkin tilanne on huolestuttanut Suomen valtionjohtoa jo pitkään. Viimeksi Suomi reagoi suoraan Turkin ihmisoikeustilanteeseen kolmisen viikkoa sitten, kun ulkoministeri Soini tapasi Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun.

Asiasta kertoi ensin Yle .


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio