Yksi kuoli yrittäessään estää ampujaa koulussa Washingtonissa

Yksi kuoli yrittäessään estää ampujaa koulussa Washingtonissa

Spokane sijaitsee Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

STT

Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa Spokanessa yksi ihminen on kuollut ja kolme haavoittunut ampumisessa koulussa. Asiasta muun muassa uutisoivan NBC Newsin mukaan surmansa saanut ja haavoittuneet ovat oppilaita. Spokanen poliisin mukaan näyttää siltä, että kuolonuhri yritti estää ampujaa.

Ampuminen tapahtui Freeman High Schoolissa keskiviikkona. Viranomaisten mukaan epäilty ampuja on saatu kiinni. Mediatietojen mukaan epäilty ampuja on tunnistettu koulun oppilaaksi, mutta poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut epäillyn tai kuolonuhrin henkilöllisyyttä.

Epäillyllä ampujalla oli Spokanen sheriffin Ozzie Knezovichin mukaan useita aseita, joista ensimmäinen jumittui. Knezovichin mukaan vahingot olisivat saattaneet olla vieläkin pahemmat, ellei ase olisi jumittunut.

Kysyttäessä teon motiivista Knezovich sanoo, että vaikuttaa siltä, että ampumisen takana on jonkinlainen koulukiusaaminen.

–  Nämä ovat järjettömiä ja traagisia tapahtumia, joita ei pitäisi tapahtua, enkä minä ymmärrä niitä. En usko, että kukaan pystyy näkemään tässä mitään järkeä, mutta meidän täytyy selvittää, mikä on mennyt vikaan yhteiskunnassamme, jossa lapset kokevat, että heidän on tartuttava aseisiin ratkaistakseen kohtaamansa ongelmat, hän sanoo.

Sairaalasta kerrotaan, että haavoittuneiden kunto on vakaa ja he kaikki toipuvat.

Sekä Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI että Yhdysvaltain oikeusministeriön alainen ATF-virasto ovat olleet tapahtumapaikalla apuna tutkinnassa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio