Weinstein-uutisointi toi Pulitzer-palkinnon NY Timesille ja New Yorkerille

Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres / Zumapress
Weinstein-uutisointi toi Pulitzer-palkinnon NY Timesille ja New Yorkerille

Harvey Weinstein oli otsikoissa seksuaalisesta ahdistelusta. Uutisointi oli osaltaan käynnistämässä #metoo-liikettä.

STTNew York

New York Times ja New Yorker -lehdet ovat voittaneet Pulitzer-palkinnon Harvey Weinstein -uutisoinnistaan. Lehdet saivat palkintonsa julkisen palvelun sarjassa.

Lehtien uutisointi Weinsteinin ja Fox-kanavan uutisankkurin Bill O'Reillyn harjoittamasta seksuaalisesta ahdistelusta oli osaltaan käynnistämässä #metoo-liikettä.

Tutkivan journalismin Pulitzerin voitti Washington Post jutustaan, jossa se paljasti republikaanien senaattoriehdokkaan Roy Mooren historian teinityttöjen ahdistelijana. Moore hävisi Alabaman senaattorivaalit demokraattien Doug Jonesille.

Kansallisen uutisoinnin Pulitzer meni Washington Postille ja New York Timesille niiden jutuista, jotka kertoivat presidentti Donald Trumpin yhteyksistä venäläisiin viranomaisiin.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mielestäni nuo herrat kuuluisivat oikeuden eteen ja vasta sen jälkeen voisi aiheellisesti aloittaa vainoamisen. Sivistysvaltioissa myös syytetyllä on oikeus puolustautua, mutta Pulitzerin voi näköjään saada pelkkien tarinoiden ja kuulopuheiden perusteella ja aloittaa vainon. Kummasti samaan aikaan samat ihmiset puolustelevat esimerkiksi pedofiilien oikeutta pysyä nimettömänä ja kaikenlaisten tilastojen pimittämistä. Ehkä se on sitten suurin rikos nykyään, että ehdottaa seksiä ehdoksi roolin saamiseksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio