Vuosia kodittomana elänyt perhe sai upeasti sisustetun asunnon – 8-vuotiaan pojan reaktio oman huoneen ovella vetää sanattomaksi

"Kun näin, miten paljon oma sänky ja huone merkitsivät pojalle, ymmärsin, mikä elämässä on tärkeää", avustustyöntekijä sanoo.

Kuvakaappaus videolta
Vuosia kodittomana elänyt perhe sai upeasti sisustetun asunnon – 8-vuotiaan pojan reaktio oman huoneen ovella vetää sanattomaksi

Pitkään kodittomana elänyt pikkupoika sai hienosti sisustetun oman huoneen. Katso pojan ensireaktio alla olevalta videolta.

Tuukka VälimäkiAamulehti, Caters News

Oma koti on arvokas asia. Sen merkitystä ei välttämättä täysin ymmärrä, ellei ole joskus joutunut elämään vailla asuntoa.

Pitkään kodittomana elänyt 8-vuotias amerikkalaispoika Daeyrs pääsi äitinsä Dionnan kanssa muuttamaan upeasti sisustettuun kotiin ennen joulua.

Katso liikuttava video pojan ensireaktiosta oman huoneen ovella:

 

Daeyrsin äiti Dionna jäi vuosia sitten työttömäksi ja menetti kotinsa. Suurin osa pojan lapsuudesta on kulunut kodittomien asuntoloissa Detroitissa.

Lopulta sairaanhoitajaharjoittelijana työskentelevä Dionna ja 8-vuotias Daeyrs saivat valtion rahoittaman asunnon, mutta heillä ei ollut varaa sisustaa sitä. Heillä oli vain kaksi retkeilytuolia ja puhallettava patja. Poika nukkui lattialle kasattujen peittojen päällä.

Silloin kuvaan astui hyväntekeväisyysjärjestö Humble Design. Yhdistys sisusti perheen talon täysin ja teki siitä unelmien kodin.

Yllä olevalle videolle on kuvattu hetki, kun äiti ja poika pääsivät ensimmäisen kerran kurkistamaan sisustettuun kotiinsa ennen joulua. Hämmästys on suuri, kun heitä odottaa kauniisti sisustettu asunto ja jopa koristeltu joulukuusi.

Yläkerrassa pikkupoikaa odottaa hienoin yllätys: täysin sisustettu oma huone ja tietysti oikea sänky. Seinällä on Minecraft- ja Star Wars -julisteita ja työpöydällä pojan toivomat piirustustarvikkeet. Näky saa pojan murtumaan kyyneliin.

Koskettavasta videosta ovat tällä viikolla uutisoineet monet mediat, muun muassa brittiläinen Daily Mail.

Hyväntekeväisyysjärjestö sai tiedon perheen tilanteesta sosiaalityöntekijöiltä. Järjestön työntekijät kysyivät, mitä perhe tarvitsisi, jotta asunto tuntuisi kodikkaammalta.

Järjestö sisusti asunnon lattiasta kattoon lahjoitetuilla huonekaluilla ja varastossa olleilla sisustusesineillä. Ikkunoihin laitettiin verhot ja keittiöön tuotiin erilaisia tarvikkeita.

–Kun näin, miten paljon oma sänky ja huone merkitsivät Daeyrsille, ymmärsin, mikä elämässä on tärkeää. Olen nyt entistä kiitollisempi siitä kaikesta, mitä minulla on, sanoo järjestön perustaja Treger Strasberg.

Järjestö auttoi viime vuonna 169 perhettä siirtymään kodittomien asuntolasta omaan asuntoon.

–On ollut mullistavaa nähdä, millainen merkitys vakaalla kodilla on perheelle. Aina kun laitamme yhden asunnon kuntoon, saamme nähdä uuden tarinan toivosta ja vastoinkäymisten voitosta, Strasberg sanoo.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Wow!!! <3 <3 <3 Ihana pätkä <3 Lisää tälläisiä uutisia maailmaan <3

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio