Syyria

Venäjä ja Syyria panttaavat kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajien pääsyä Dumaan

Ranskan mukaan Syyrian salainen aseohjelma on saatava tuhottua

KOEN VAN WEEL / EPA
Venäjä ja Syyria panttaavat kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajien pääsyä Dumaan

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW kokoustaa tänään Haagissa Syyrian kaasuiskusta.

STTDamaskos

Venäjä ja Syyria eivät ole toistaiseksi päästäneet Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tarkastajia Dumaan Syyriassa, kertoo Britannia. Britannia vaatii, että OPCW:n on tuotava Duman kemiallisen iskun tekijät vastuuseen teoistaan.

Haagissa pidettävään OPCW:n kokoukseen osallistuva brittivaltuuskunta kertoi Twitterissä, etteivät tarkastajat ole päässeet Dumaan.

–Rajoittamaton pääsy kaupunkiin on elintärkeää, valtuuskunta tviittasi.

Ranska puolestaan vaati, että Kansainvälisen yhteisön olisi autettava OPCW:tä, jotta Syyrian salainen kemiallisten aseiden ohjelma saadaan hävitettyä.

–Me kaikki tiedämme, että Syyria on pitänyt yllä salaista aseohjelmaa vuodesta 2013. Faktat ovat olemassa, mutta he kertovat räävittömiä valheita ja kieltävät asiat absurdilla tavalla, sanoi kokoukseen osallistuva Ranskan suurlähettiläs Phillipe Lalliot.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön mukaan yli 40 ihmistä sai surmansa Dumaan Itä-Ghutaan tehdyssä iskussa runsas viikko sitten.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Putte-sedän uskottavuus ja luotettavuus on jo painunut miinukselle näiden kemiallisten aseiden valmistamisessa ja käytön kieltämisessä.
    Tämä tiedoksi erityisesti nimimerkille REALISTI, joka oletettavasti lähettelee viestejään sieltä Pietarin trollitehtaalta ruplapalkalla.

  • Nimetön

    Joo, odotetaan vielä pari viikkoa niin Venäjä ja Syyria saavat puhdistettua kloorijäämät kunnolla pois niin asia on sitten pois päiväjärjestyksestä. Näin ulkopuoliselta kylläkin tuntuu siltä, että jotain salattavaa Putinin ja Syyrian vallanpitäjillä on asiasta. Tavallisen ihmisen ajatuksenjuoksun mukaista olisi ollut se, että tutkitaan heti, jolloin syyttömyys, jos sellaista on, olisi heti tultu todistettua. Eivät ole puhtaat jauhot pussissa näillä Venäjän ja Syyrian vallanpitäjillä, kaikkein hulluinta asiassa on se, että surmataan kauhistuttavalla tavalla omia kansalaisia. Eipä silti, eivät ole Suomenkaan entiset päättäjät, olivatpa ne sitten punaisia tai valkoisia, syyttömiä omiensa tappamiseen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio