Moskovalaisella leivostehtaalla piiritystilanne – Entinen johtaja ampui vartijan, sanoi syyttäjän olevan salaliitossa häntä vastaan

Aapo Laakso
Moskovalaisella leivostehtaalla piiritystilanne – Entinen johtaja ampui vartijan, sanoi syyttäjän olevan salaliitossa häntä vastaan
Aapo LaaksoAamulehti, STT

Venäjällä Moskovassa asemies on avannut tulen leivoksia valmistavalla tehtaalla, kertovat uutistoimistot Reuters ja AP. Ainakin yhden ihmisen kerrotaan kuolleen ja kahden tai kolmen haavoittuneen. Surmansa saanut oli ilmeisesti tehtaan vartija.

Aiemmin kerrottiin, että mies olisi ottanut useita panttivankeja, mutta AP:n mukaan poliisi kieltää tämän. Hän on kuitenkin linnoittautunut tehtaaseen. Venäläisen Russia Today -median mukaan mies on tehtaan entinen omistaja.

Ennen ammuskelua mies kiisteli tehtaan nykyjohdon kanssa. Paikallinen radioasema sai puhelinyhteyden mieheen, joka sanoi puolustavansa itseään "jengiä" vastaan, joka salaliitossa syyttäjäviranomaisten kanssa vei hänen tehtaansa. Viranomaiset eivät heti kommentoineet syytöksiä. Oikeuden asiakirjojen mukaan tehtaan konkurssioikeudenkäynnin pitäisi alkaa Moskovassa tammikuussa.

Poliisi on sulkenut Moskovan kaakkoisosissa Ilovaiskaja-kadulla sijaitsevan tehtaan ympäristön.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

 • näin naapurissa

  Tilanne on varoitusmerkki kaikille valtioille joissa oikeuslaitos on korruptoitunut tai korruptoitumassa. Kun kansalaiset luottamus tai mahdollisuus saada oikeutta menee, yhteiskunta on lähellä hajoamistaan.

  Venäjällä on lisäksi toinenkin piirre joka on vaarallinen. Ortodoksikirkko on oli suurin maaorjien omistaja. Romanovin hallitsijasuku oli sen valtaannostama ja sen otteessa. Kysyntä oli suuri orjista ja bisnes pyöri: Isovihan aikana Suomesta ryöstettiin kymmeniä tuhansia nuoria orjiksi Venäjälle. Kansalaisten raivo kirkkoaan vastaan pääsi valloilleen vallankumouksen aikana ja tuhannet papit ja nunnat menettivät henkensä ja kirkkoja tuhottiin.

  Hitlerin hyökkäys pakotti Stalinin palauttamaan kirkon etuoikeudet takaisin. Myös Hrustshov Stalinin tavoin oli nuorena opiskellut teologiaa mutta politiikka vei. Mutta kielteinen asenne vähemmistöuskontoihin paljasti ortodoksikirkon vaikutuksen. Putin ei edes yritä salata sitä kuinka paljon Moskovan patriarkka vaikuttaa hallituksessaan. Mutta niin on myös oikeuslaitos, joka on täysin uskonnollis-poliittisen eliitin määräysvallan alainen.

  Tämä taustoitus paljastaa miksi Venäjällä ihmisten usko oikeuslaitokseen on romahtanut. Aivopestyt tietenkin pitävät täysin hyväksyttävänä sitä että oikeuslaitos vainoaa vähemmistöuskontoja ja poliittista oppositiota. Mutta lahjottujen viranomaisten toiminta alkaa massiivisuutensa ja röyhkeytensä vuoksi vääjäämättä nostaa epätoivoisten ihmisten asenteet tekoihin, josta makeistehtaan omistajan tapaus on yksi esimerkki. Toivottavasti Venäjä saa ihmisten luottamuksen takaisin jossa kokevat että perustuslain edustajat on heidän puolellaan.

 • hannuhyr

  Aika tyypillinen kuvio Venäjällä, tehtaita ja muita yrityksiä varastetaan väärennettyjen asiakirjojen ja lahjottujen viranomaisten avulla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio