Tutkijat: Moskovan turmakone ei räjähtänyt ilmassa – mustat laatikot löydetty

Onnettomuuspaikalta on tähän mennessä kerätty yli 300 turmakoneen osaa.

RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT
Tutkijat: Moskovan turmakone ei räjähtänyt ilmassa – mustat laatikot löydetty

Onnettomuuspaikalta otettujen kuvien mukaan turmakone on hajonnut varsin pieniin palasiin. Tämä voi kertoa esimerkiksi merkittävästä törmäysenergiasta eli käytännössä suuresta nopeudesta.

Mikko PulliainenLännen Media

Moskovassa sattuneen lento-onnettomuuden tutkijat ovat antaneet julkisuuteen uutta tietoa turmasta.

Nyt onnettomuustutkijat ovat kertoneet julkisuuteen, että turmakone ei hajonnut ilmassa, kuten eräät silminnäkijät sunnuntaina kertoivat.

–Olemme päätyneet siihen, että lentokone oli ehjä tullessaan alas, eikä koneessa ollut syttynyt tulipaloa. Räjähdys tapahtui vasta, kun kone törmäsi maahan, tutkintakomitean tiedottaja Svetlana Petrenko sanoi.

Tutkijat ovat myös löytäneet koneen molemmat "mustat laatikot"; laitteet, jotka tallentavat ohjaamossa käydyt keskustelut sekä laajan joukon koneen teknisiä parametreja. Mustat laatikot ovat vakavasti vaurioituneita, joten tutkijat aikovat selvittää vielä tänään, onko laitteiden sisältämä data vielä luettavissa.

Onnettomuuspaikalta on tähän mennessä kerätty yli 300 turmakoneen osaa.

Asiasta kertoo uutistoimisto TASS.

71 matkustajaa sekä miehistön jäsentä sai surmansa, kun Saratov Airlinesin Antonov AN-148 -kone syöksyi maahan pian lentoonlähdön jälkeen sunnuntaina iltapäivällä. Kone oli matkalla Moskovan Domodedovon lentoasemalta Orskin kaupunkiin.

Venäläiset tiedotusvälineet ovat myös julkaisseet valvontakamerasta peräisin olevan videon, jossa koneen maahansyöksyn kerrotaan näkyvän:


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mietin vielä, onko tuossa aidan sisäpuolella vasemmalla: Koirankoppi. Koiraa siinä kyllä nyt juuri ei näy. Sinänsä sivu seikka onnettomuuteen nähden, mutta jai oikeastaan kiinnostamaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio