Tuhannet katalaanit vaativat Brysselissä EU:ta heräämään – Puistoon kerääntynyt ainakin tuhansia ihmisiä

STEPHANIE LECOCQ
Tuhannet katalaanit vaativat Brysselissä EU:ta heräämään – Puistoon kerääntynyt ainakin tuhansia ihmisiä

Ennakkotietojen mukaan paikalle odotettiin jopa 20  000–30  000:ta ihmistä.

STT

Brysselissä aivan EU:n hallintokorttelin tuntumassa tuhannet katalaanit osoittavat tänään mieltään Katalonian itsenäisyyden puolesta.

Cinquantenairen puiston laidat ovat täynnä tilausbusseja, sillä moni on taittanut yli kymmentuntisen matkan Ranskan halki teitä pitkin. Puistoon on kerääntynyt ainakin tuhansia ihmisiä. Ennakkotietojen mukaan paikalle odotettiin jopa 20  000–30  000:ta ihmistä.

STEPHANIE LECOCQ

Kommentit (1)

  • Nimetön

    Belgian viranomaisten mukaan paikalla oli noin 45.000 katalaania. Espanjassa on tällä hetkellä poliittisia vankeja, sillä demokraattisesti valittuja katalonian hallituksen poliitikkoja on edelleen vangittuna, kuin myös kahden itsenäisyysmielisen kansalaisjärjestön johtajaa. Myös presidentti Puigdemontin oikeudenkäynti on edessä. EU on toistaiseksi sulkenut silmänsä tältä kaikelta, todeten että ongelma on Espanjan sisäinen. Mielenosoituksen tärkein syy oli tämä- katalaanit halusivat saada äänensä kuuluville Euroopassa jossa heitä ei oltu haluttu kuulla ennen eilistä.
    Bussimatka oli tuplasti mitä artikkelissa mainittiin-19h.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio