Tsunamivaroitus annettu Karibialle – tsunamiaallot todennäköisiä useissa Karibian ja Keski-Amerikan maissa sekä Meksikossa

Maanjäristys tärisytti Karibialla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

USGS HANDOUT
Tsunamivaroitus annettu Karibialle – tsunamiaallot todennäköisiä useissa Karibian ja Keski-Amerikan maissa sekä Meksikossa

Maanjäristyksen keskus oli meren pohjassa noin 43 kilometrin päässä Hondurasin rannikolta.

STTTegucigalpa/Washington

Tsunamiaallot ovat todennäköisiä useissa Karibian ja Keski-Amerikan maissa sekä Meksikossa, varoittaa Yhdysvaltain Tyynenmeren tsunamikeskus. Syy tsunamiaalloille on 7,6 magnitudin maanjäristys, joka tapahtui 43 kilometrin päässä Hondurasin rannikolta, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Maanjäristyksen ei tiedetä aiheuttaneen suuria vaurioita, mutta se on aiheuttanut kasvaneen tsunamiuhkan.

Keskuksen mukaan korkeat tsunamiaallot voivat iskeä Belizen, Kuuban, Hondurasin, Meksikon, Caymansaarien ja Jamaikan rannikolle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio