Tshekin presidentinvaalit menevät toiselle kierrokselle – Kyselyn mukaan EU-kriittinen presidentti saattaa hävitä lopullisen kaksintaistelun

EPA/Martin Divisek
Tshekin presidentinvaalit menevät toiselle kierrokselle – Kyselyn mukaan EU-kriittinen presidentti saattaa hävitä lopullisen kaksintaistelun

EU-myönteinen presidenttiehdokas Jiri Drahos juhli äänisaalistaan Tshekin presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

STTPraha

Tshekin istuva presidentti voitti odotetusti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen lauantaina. EU-kriittinen presidentti Milos Zeman saa toisella kierroksella vastaansa liberaaliksi keskustapoliitikoksi luonnehditun, EU-myönteisen Jiri Drahosin.

Zeman vei ensimmäisellä kierroksella äänistä noin 39 prosenttia ja Drahos 27. Asiantuntijoiden mukaan Zeman on kuitenkin vaikeuksissa kaksintaistelussa Drahosia vastaan. Ensimmäisellä kierroksella ehdokkaita oli kaikkiaan yhdeksän. Asiantuntijat uskovat, että monet oman ehdokkaansa menettäneet äänestäjät valitsevat toisella kierroksella Drahosin.

Hiljattain julkaistiin myös mielipidekysely, jossa 48,5 prosenttia vastaajista sanoi äänestävänsä Drahosia, jos tämä on vastakkain Zemanin kanssa. Zemanille äänensä aikoi antaa 44 prosenttia vastaajista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio