Trumpin entinen strategiapäällikkö syyttää Donald junioria maanpetoksellisesta toiminnasta

Trumpin entinen strategiapäällikkö syyttää Donald junioria maanpetoksellisesta toiminnasta

Donald Trump Junior on Steve Bannonin mukana toiminut epäisänmaallisesti.

STTWashington

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon syyttää presidentin poikaa Donald Trump Junioria maanpetoksellisesta toiminnasta. Hän luonnehtii ensi viikolla julkaistavassa kirjassa Trump nuoremman ja venäläisen asianajajan tapaamista Trump Towerissa presidentinvaalikampanjan aikana maanpetokselliseksi ja epäisänmaalliseksi.

Trump nuorempi, Trumpin vävy Jared Kushner ja entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort tapasivat venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan saadakseen tältä arkaluontoista materiaalia Trumpin vastaehdokkaasta Hillary Clintonista.

–  Kolme kampanjan johtoasemissa ollutta ihmistä ajatteli, että oli hyvä idea tavata vieraan hallituksen edustaja Trump Towerin 25. kerroksessa ilman asianajajaa. Vaikka ei ajattelisi, että tämä ei olisi maanpetoksellista, epäisänmaallista ja pahaa paskaa – ja minä siis ajattelen, että se oli kaikkea sitä – FBI olisi pitänyt kutsua paikalle välittömästi, Bannon sanoo kirjassa.

Presidentti Trump vastasi Bannonin syytöksiin ilmoittamalla, että Bannon on menettänyt järkensä.

–  Steve Bannonilla ei ole mitään tekemistä minun tai presidenttiyteni kanssa. Kun hän sai potkut, hän ei menettänyt vain työtään, vaan myös järkensä, Trump sanoi lausunnossaan.

Bannon jätti Trumpin hallinnon viime kesän lopulla. Nykyisin hän johtaa äärioikeistolaista valeuutismediaa Breitbart Newsia.

Trumpin mukaan Bannonilla oli vain vähäinen osuus hänen vaalivoitossaan.

Trump ei uskonut voittavansa

Bannon kertoo kirjassa myös, että erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinta Venäjän puuttumisesta toissa vuoden presidentinvaaleihin keskittyy rahanpesuun. Hän kertoo myös, että Trump ei itsekään uskonut voittavansa Clintonia.

Bannonin kommentit ovat toimittaja Michael Wolffin kirjasta Fire and Fury, johon haastateltiin Trumpin lisäksi yli 200:aa presidentin lähipiiriläistä. Pätkiä kirjan sisällöstä julkaisivat Guardian ja New York magazine.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Järkensä menettäneitä näyttää suorastaan vilisevän Trumpin ympärillä – joku yhteinen piirre on koonnut moisen tihentymän. Putin voi saada lohdutusta moisesta sekoilusta joka vie median ja kansalaisten huomiota pois omista syvistä pulmista – vaikka itse onkin pääsyyllinen tuon ’tihentymän’ istumiseen USA:n vallan keskiössä. Taaskin totuus on tarua ihmeellisempi.
    Edessämme on villi vuosi moisten sekoilujen seuraamisessa.

  • Kyllä Trump osaa

    Koirat haukkuu ja karavaani kulkee! Donald Trump on edelleen USA:n presidentti ja hänet tullaan valitsemaan uudelle kaudellekin!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio