Thaimaan erikoisjoukkojen julkaisema video näyttää uusia yksityiskohtia pelastusoperaatiosta – Näin poikia kuljetettiin ulos ahtaasta luolasta

"Operaatio, jota maailma ei koskaan unohda", Navy Seal -joukot otsikoivat Facebookissa julkaisemansa videon.

Kuvakaappaus videolta
Thaimaan erikoisjoukkojen julkaisema video näyttää uusia yksityiskohtia pelastusoperaatiosta – Näin poikia kuljetettiin ulos ahtaasta luolasta

Poikia kuljetettiin ulos luolasta paareilla.

Kaisa Uusitalo, ReutersAamulehti

Thaimaan Navy Seal -joukkojen julkaisema video paljastaa lisää yksityiskohtia luolapelastusoperaatiosta. Tiistaina päättyneessä pelastusoperaatiossa kaksitoista Wild Boars -jalkapallojoukkueen jäsentä ja heidän valmentajansa saatiin pelastettua Tham Luang -luolastosta heidän oltuaan loukussa lähes kolme viikkoa.

Erikoisjoukkojen taltiointia pelastusoperaatiosta:

 

Videon alussa sukeltajat valmistautuvat operaatioon ja seisovat ensin rintaan asti ulottuvassa vedessä. Sitten he tarraavat luolastoon opasteeksi asennettuun köyteen ja katoavat pinnan alle luolaston uumeniin. Vesi on sameaa ja ruskeaa, eikä pelastajista ole nähtävissä jälkeäkään, kun he sukeltavat syvemmälle.

Videolla näkyvät useaan otteeseen myös vihreät paarit, joiden kyydissä yhtä pelastettavista ilmeisesti kuljetetaan. Pelastettavasta on näkyvissä tuskin mitään, sillä hänellä on päässään kasvot peittävä sukellusmaski, ja hänet on ikään kuin paketoitu paarien sisälle. Vaikeakulkuisessa luolastossa pelastettavaa kuljetetaan kantamalla, vetämällä ja luolaan asennetun köysiradan avulla.

Kulku luolassa on vaikeaa

Videolta saa myös käsityksen siitä, miltä luolaston sisällä näyttää. Suurempiin kammioihin mahtuu paljon pelastushenkilökuntaa ja välineistöä. Lääkintähenkilökunta hoitaa yhtä pelastetuista paikan päällä luolassa, kun tämä on vielä paareilla.

Toisaalta nähtävissä on myös luolan kapeita ja vaikeakulkuisia paikkoja, joissa pelastajat suunnistavat taskulamppujen valossa. Luolan pohja on paikoin kuin puro, kun vesi virtaa pelastajien jaloissa. Operaation aikana luolasta pumpattiin ulos miljoonia litroja vettä.

Luolaan on asennettu runsaasti köysiä ja apuvälineistöä pelastusoperaation tueksi. Kypäräpäiset pelastajat ryömivät luolassa eteenpäin ja mahtuvat paikoin hädin tuskin seisomaan. Perässään he vetävät paareilla makaavaa pelastettavaa.

Pelastetut pojat ovat hyvässä kunnossa ja heidän vanhempansa ovat jo päässeet tapaamaan heitä tai vähintään näkemään heidät lasiseinän läpi.

Lue lisää: Luolasta pelastetut pojat ovat hyvässä kunnossa – Lue tästä kooste koko pelastusoperaatiosta alusta loppuun


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio