Syyrian valtiollinen media: Ohjuksia ammuttu alas Homsissa – iskun tekijää ei tiedetä

Järjestö: Shayratin lentotukikohdan lähettyviltä kuultu räjähdyksiä

Alberto Pezzali
Syyrian valtiollinen media: Ohjuksia ammuttu alas Homsissa – iskun tekijää ei tiedetä

Lontoossa pidettiin maanantaina protesti, jossa vastustettiin Britannian osallistumista Syyrian iskuun.

STTDamaskos

Syyrian valtiollisen median mukaan Syyrian ilmatorjunta on ampunut alas ohjuksia, jotka saapuivat Syyrian ilmatilaan Homsin alueella. Asiasta ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human rights -järjestön mukaan Homsin maakunnassa sijaitsevan Shayratin lentotukikohdan lähettyviltä on kuultu räjähdyksiä. Järjestön johtajan Rami Abdel Rahmanin mukaan ohjukset eivät osuneet lentotukikohtaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka iskun takana on. Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin tiedottaja on ilmoittanut, ettei Yhdysvalloilla tai sen johtamalla liittoumalla ole meneillään operaatioita alueella.

USA iski Shayratin kentälle viime vuonna

Yhdysvallat teki noin vuosi sitten iskun Shayratin lentokentälle. Yhdysvallat uskoo, että Khan Sheikhunin tuhoisa kaasuisku tehtiin tältä kentältä. Viime vuoden huhtikuussa tehdyssä iskussa kuoli lähes 90 ihmistä.

Viime viikonloppuna Yhdysvallat, Ranska ja Britannia tekivät puolestaan täsmäiskuja Syyriaan vastauksena epäiltyihin myrkkykaasuiskuihin. Isku tehtiin pian sen jälkeen, kun Syyrian Dumassa kerrottiin tapahtuneen epäilty kaasuisku.

Yhdysvaltain, Ranskan ja Britannian yhdessä tekemät 105 ohjuksen iskut olivat mittakaavaltaan suurempia kuin vuodentakaiset ja kohdistuivat kolmeen kohteeseen, joita pidetään keskeisinä Syyrian kemiallisten aseiden ohjelman kannalta.

Viikko sitten maanantain vastaisena yönä Syyrian Tayfurin sotilaslentokentälle tehtiin puolestaan isku. Sekä Syyria että Venäjän armeija syyttivät Israelia iskusta. Israel ei ole kieltänyt eikä myöntänyt syytöstä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio