Singaporessa 22 plusastetta on ennätyskylmä – Media: "Vanhukset eivät voi käydä ulkona"

Kuvakaappaus
Singaporessa 22 plusastetta on ennätyskylmä – Media: "Vanhukset eivät voi käydä ulkona"

Sääjutut vetävät singaporelaisessakin mediassa.

Mikko Pulliainen

Ei ole helppoa ulkomaillakaan.

Etelä-Kiinan merellä vaikuttava voimakas monsuuni on tuonut kutakuinkin päiväntasaajalla sijaitsevaan Singaporeen paitsi rankkoja sateita, myös poikkeuksellisen viileää säätä. Paikallisen The Straits Times -verkkolehden mukaan kaupunkivaltiossa mitattiin perjantaiaamuna vain 21,7 asteen lämpötila.

Tämä ei ole aivan paikallinen pakkasennätys, sillä tammikuussa 1934 kaupungissa mitattiin vain 19,4 celsiusasteen lämpötiloja kahtena päivänä. Kuluneen viikon kelit ovat kuitenkin niin epätavallisia, että säästä on tullut maassa peräti kuuma uutisaihe.

Straits Timesin haastattelussa vanhustyötä tekevä Kawin Seow kertoo, kuinka hänen järjestönsä seuraa tarkasti niitä senioreita, joiden terveyttä kylmyys rasittaa, ja jotka eivät voi sen vuoksi lähteä kotoaan asioimaan.

–Nämä haavoittuvat seniorit saattavat tarvita ylimääräistä apua. Henkilökuntamme on vieraillut koteihinsa jääneitä eläkeläisiä pitämään itsensä lämpimänä.

Seowin mukaan avustajat ovat esimerkiksi auttaneet vanhuksia peseytymään pesusienen avulla, sillä varotoimiin kuuluu suihkujen välttäminen.

Paikallisten lääkäreiden mukaan flunssaoireiden vuoksi hoitoon hakeutuvien potilaiden määrä on kasvanut.

Myös ravintoloitsijoille tilanne on hankala. Verkkolehti The New Paper haastatteli House of Seafood -ravintolan omistajaa. Herra Ng kertoi, että ravintolan ilmastointi puhaltaa nyt sisään lämmintä ilmaa kylmän sijaan. Marraskuussa alkaneen sadekauden aikana liiketoiminta on Ng:n mukaan supistunut kolmellakymmenellä prosentilla.

Toisenlaisiakin reaktioita toki on. Straits Timesissä kotirouva Yasmin Razak kertoo nauttivansa säästä.

–Kylmä keli on mukava, sillä pystyn rentoutumaan ja ottamaan nokoset, 49-vuotias Razak kehuu.

Epätavallinen sää jatkunee ainakin viikonlopun yli, sillä paikallinen sääennuste lupaa lauantaille kylmimmillään 22 astetta, kun sunnuntaina elohopea nousee vähintään 23 asteeseen.

Koko vuoden 2017 keskilämpötila oli maassa epätavallisen korkea, eli poikkeustilanteista huolimatta ilmaston lämpeneminen koetaan kyllä Singaporessakin.

Kuvakaappaus
Kylmä sää ja sade ovat ulkoilmaravintoloiden vihollisia.

Kylmä sää ja sade ovat ulkoilmaravintoloiden vihollisia.


Kommentit (2)

  • eskimoelimistöinen

    En haluaisi elää Singaporessa. Kylmän pystyy aina torjumaan riittävällä vaatetuksella mutta ihoa ei voi riisua pois kun lämpötila kohoaa sietämättömän tukalaan 23 asteeseen mitä tapahtuu Suomessakin ihan liian usein.

  • Minja

    Ei saisi nauraa, mutta säähän on pitkälle vain tottumiskysymys. Suomessa asuvana tämä tietysti naurattaa ja pakko myöntää, että tirskuin toimittajan tekstille. Raasut Singaporessa. Pitäisikö Suomesta toimittaa hätäapuna esim. vilttejä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio