Putin: Kiinniottoa vastustavat terroristiepäillyt tulee tappaa

Presidentin mukaan pommi pietarilaisessa supermarketissa oli terroriteko.

ANATOLY MALTSEV
Putin: Kiinniottoa vastustavat terroristiepäillyt tulee tappaa

Pietarissa sijaitsevassa supermarketissa räjähti keskiviikkona.

STT

Dmitri Peskov

Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti torstaina maan turvallisuuspalvelua toimimaan päättäväisesti ja tappamaan mahdolliset terroristit heti, jos nämä vastustavat kiinniottoa. Presidentin kommentti liittyi pietarilaisen supermarketin keskiviikkoiseen räjähdykseen, jossa haavoittui 14 ihmistä. Putinin mukaan pommi-isku oli terroriteko.

Putinin tiedottaja tarkensi myöhemmin presidentin tarkoittaneen "kaikkia niitä, jotka hautovat terroritekoja maassamme".

Kuusi räjähdyksessä haavoittunutta oli torstaina edelleen sairaalassa. Viranomaisten mukaan kaikki haavoittuneet tulevat saamaan valtiolta korvauksia kärsimyksistään.

Viranomaiset tarkistivat torstaina useita metroasemia Pietarissa epäilyttävien esineiden varalta. Asemat tyhjennettiin tarkistuksien ajaksi, eivätkä metrojunat saaneet pysähtyä niillä tarkastusten aikana, kertoi Fontanka -uutissivusto.

Huppupäinen mies toi repun kauppaan

Pommi oli ilmeisesti pantu kauppakassien säilytykseen tarkoitettuun lokerikkoon ruokakaupassa. Paikallisen median julkaisemalla valvontakameran tallenteella näkyy, kuinka kauppaan tulee huppupäinen mies repun kanssa. Pian hän poistuu ilman reppua.

Viranomaisten mukaan pommin räjähdysvoima vastasi noin 200 grammaa TNT-räjähdysainetta. Pommiin oli myös pantu erilaisia sirpaleita lisäämään tuhovaikutusta.

Aiemmin tässä kuussa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoi pidättäneensä useita ihmisiä, jotka suunnittelivat terrori-iskuja Pietariin. Venäläismedian mukaan suunnitteilla oli ollut pommi-iskuja muun muassa Nevski Prospektin valtakadulla sijaitsevaan Kazanin katedraaliin.

Venäjän viranomaiset saivat tiedot suunnitteilla olleista iskuista Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:lta. Venäläismedian mukaan pidätetyt olivat kotoisin Keski-Aasiasta ja sidoksissa äärijärjestö Isisiin.

Huhtikuussa neljätoista ihmistä kuoli ja kymmeniä haavoittui, kun Pietarin metrossa räjähti pommi. Tuolloin tekijäksi ilmoittautui al-Qaida-terroriverkostoon kytköksissä ollut ryhmittymä.


Kommentit (3)

  • suomalainen 1958

    Realisti voisi muistaa sen, että tuollainen kehottaminen tappamaan on aivan samaa peliä, jota harrastetaan Turkin, Syyrian ja Pohjois-Korean johdossa. Hienoa meininkiä!

  • Asiallista suhtautumista terrorismiin

    Suomessakin pitää alkaa ampumaan ylävartaloon nilkkojen sijaan

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio