Puolustusministeri Niinistö: Diplomatia on Syyrian tilanteen purkamisen ensisijainen keino – "Syyrian pitkään jatkuneessa sodassa ei mikään enää jaksa yllättää"

Joel Maisalmi / Arkisto
Puolustusministeri Niinistö: Diplomatia on Syyrian tilanteen purkamisen ensisijainen keino – "Syyrian pitkään jatkuneessa sodassa ei mikään enää jaksa yllättää"

Jussi Niinistö arvelee tilanteen raukeamisen vaativan suuria ponnisteluita.

Milla Hägg

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puheet ohjusiskuista täytyy puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan ottaa vakavasti.

–Sotilaallisen voiman käyttöä ei voida sulkea pois, kuten presidentti Trump ja puolustusministeri James Mattis ovat todenneet, Niinistö kertoo.

Niinistön mukaan vaara siitä, että Yhdysvaltojen ohjusisku synnyttäisi suuremman konfliktin, on olemassa.

–Konfliktin, joko tahattoman tai tahallisen, vaara on aina olemassa, kun usean toimijan joukkoja on samalla alueella. Toisaalta tämä vaara on ollut olemassa jo pitkään, jo edellisen ilmaiskun aikana.

Niinistö arvelee, ettei tilanteella ole ainakaan välittömiä vaikutuksia kansainväliseen puolustusyhteistyöhön. Tilanne ei vaikuta myöskään Suomen ja Yhdysvaltain välisiin suhteisiin puolustusyhteistyön kannalta.

–Tilanne muuttuu tietenkin, jos mahdollisten sotilaallisten iskujen taakse pyritään muodostamaan kansainvälistä koalitiota.

Niinistö arvelee tilanteen raukeamisen vaativan suuria ponnisteluita. Diplomatia on tilanteen purkamisessa Niinistön mukaan ensisijainen keino.

–Syyrian pitkään jatkuneessa sodassa ei mikään enää jaksa yllättää, paitsi mahdollinen rauha. En haluaisi esiintyä kyynikkona, mutta paljon on tapahduttava ennen kuin tilanne laukeaa lopullisesti.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

 • Nimetön

  Miksi tuon miehen on jouduttava selkä seinää vasten ennenkuin hän haluaa neuvotella?
  joku saarioinen puhui juuri hyvin uhmakkaana solidaarisuuden puolesta oikeuden yli?
  Mopo jengin tyyliin.

  Ja puolustusministeri pakotetaan hakemaan diblomaatista ratkaisua?
  Eli molemmat tankkaa samalla asemalla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio