Donald Trumpin epävakaus huolettaa Yhdysvalloissa: Kongressissa pähkäiltiin presidentin yksinoikeutta määrätä ydinisku – viimeksi esillä 1976

ANDREW HARRER / POOL
Donald Trumpin epävakaus huolettaa Yhdysvalloissa: Kongressissa pähkäiltiin presidentin yksinoikeutta määrätä ydinisku – viimeksi esillä 1976

Presidentti Trump palaamassa Aasian-matkaltaan.

STTWashington

Yhdysvalloissa senaatin ulkoasiainkomitea keskusteli tiistaina presidentin oikeudesta päättää ydinaseen laukaisusta. Asiasta on keskusteltu kongressissa viimeksi vuonna 1976.

Osa senaattoreista ilmaisi huolensa siitä, että presidentti voisi määrätä ydiniskun heikoin perustein, uutisoi muun muassa BBC. Uutistoimisto AFP:n mukaan esimerkiksi demokraattisenaattori Chris Murphy sanoi demokraattien olevan huolissaan asiasta muun muassa maan nykyisen presidentin Donald Trumpin epävakauden takia.

Osa senaattoreista taas sanoi, että presidentillä täytyy olla oikeus toimia asiassa ilman muiden sekaantumista.

Komitean puheenjohtaja, republikaanien Bob Corker syytti viime kuussa Trumpia siitä, että presidentti on Pohjois-Korea-lausuntojensa takia matkalla kohti kolmatta maailmansotaa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Sota olisi loppunut ilman ydinaseita japanissa, ongelmana olisi ollut vain se, että tässä vaiheessa neuvostoliitto olisi miehittänyt japanin luultavasti pysyvästi…
    Truman oivalsi tämän ja ydinaseen käytöllä nykyinen tilanne on mahdollistettu.

  • Nimetön

    Miten Pohjois-Koreasta, jolla ei ole minkäänlaista vaikutusta ulkomaailmaan saa aikaan kolmannen maailmansodan? Viimeksi maailmansodassa USA ei ollut mukana aluksi ollenkaan, mutta oli lopettamassa sitä. Esimerkiksi Japani oli valmis taistelemaan viimeiseen mieheen, joten sota ei olisi loppunut ilman ydinpommeja. Kun miettii nykytilannetta, niin nyt puhutaan vain oikeudesta käyttää ydinaseita, vaikka ei olla lähelläkään tilannetta, jossa niitä aiottaisiin käyttää. Pohjois-Korean tilanteen ratkaisemiseen riittäisi muutamien isojen pamppujen saaminen pois vallasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio