STTOslo

Norjassa konservatiivipuolueen, edistyspuolueen ja liberaalipuolue Venstren johtajat ovat saavuttaneet yksimielisyyden hallitusyhteistyöstä, kertoo yleisradioyhtiö NRK. Sopu löydettiin reilussa viikossa, sillä keskustelut kolmen puolueen hallitusyhteistyöstä aloitettiin kuun alussa.

Puolueet ovat kutsuneet edustajansa koolle sunnuntaiksi hyväksymään neuvottelutuloksen. Alustava versio hallitusjulistuksesta on määrä saada valmiiksi siihen mennessä.

Syyskuun vaalien jälkeen valta pysyi Norjassa vanhoissa käsissä. Konservatiivipuolue istui jo viime vaalikaudella hallituksessa populistisen edistyspuolueen kanssa. Liberaalipuolue Venstre ja kristillisdemokraatit toimivat tuolloin hallituksen tukipuolueina.

Tulevan hallituskolmikon on tosin jatkossakin luotettava kristillisdemokraattien tukeen, jotta se saa enemmistön taakseen Norjan parlamentissa.

Hallituksen kärkipaikat jaettiin jo syksyllä, jolloin kolme tärkeintä ministerinsalkkua menivät naisille. Pääministerinä jatkoi konservatiivipuolueen Erna Solberg, valtiovarainministerinä edistyspuolueen Siv Jensen ja ulkoministeriksi nimitettiin tuolloin konservatiivipuolueen Ine Eriksen Söreide.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio