Nainen tuli raskaaksi vaikka oli jo raskaana – kyse erittäin harvinaisesta ilmiöstä

Alman arkisto
Nainen tuli raskaaksi vaikka oli jo raskaana – kyse erittäin harvinaisesta ilmiöstä

Kuvituskuva raskausvatsasta. Kuvan äiti ei liity tapaukseen.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Sijaisäitinä toiminut Jessica Allen ja hänen miehensä Wardell Jasper kokivat todella harvinaisen lääketieteellisen ilmiön.

Kaikki sai alkunsa, kun 31-vuotias Kaliforniassa asuva Allen päätti toimia sijoitusäitinä toiselle parille. Allenilla oli itsellään jo kaksi poikaa.

Allen sai kohtunsa vuokraamisesta kiinalaispariskunnalle 30 000 dollaria ja lisäksi raskaudesta aiheutuneet kulut. Rahan lisäksi häntä kiehtoi halu auttaa muita.

–Yhdenkään naisen maailmassa ei pitäisi elää ilman sitä, että hän kokee rakkauden ja siteen äidin ja lapsen välillä, hän kertoi ABC Newsille.

Myös monet muut kansainväliset julkaisut kuten esimerkiksi CNN, BBC ja New York Post ovat kertoneet naisen tarinan.

Huhtikuussa 2016 alkio laitettiin Allenin kohtuun. Yhdeksän päivää myöhemmin hän oli raskaana.

Vähän tämän jälkeen naista odotti suuri yllätys. Lääkärin mukaan kohdussa oli toinenkin vauva. Lääkäri oli selittänyt Allenille, että toinen vauva on identtinen.

Joulukuussa Allen synnytti pojat, joiden hän luuli olevan identtiset kaksoset. Vauvat vietiin lähes heti hänen luotaan.

–Huomasin valokuvasta, että toinen vauvoista oli paljon vaaleampi iholtaan kuin toinen. He eivät näyttäneet identtisiltä.

Kuukautta myöhemmin DNA-testi kertoi shokkiuutisen. Toinen vauvoista ei todellakaan ollut identtinen. Hän oli Allenin ja hänen miehensä biologinen poika.

–En osaa kuvailla tätä tunnetta. Ihmettelimme, miten tämä voi olla mahdollista. Kannoin kohdussani omaa lastani, mutta en tiennyt, että hän oli minun.

New York Postin mukaan kiinalainen pariskunta vaati sijaisäidiltä suuria korvauksia siitä, että pariskunta sai takaisin oman biologisen lapsensa.

–Olimme kuluttaneet melkein kaikki rahat, mitä saimme kohdun vuokraamisesta, olimme tuhansia dollareita velkaa.

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on erittäin harvinainen lääketieteellinen ilmiö nimeltä superfetaatio.

Harvardin yliopiston professori Davig Haig kertoo CNN:lle, että superfetaatio tarkoittaa sitä, että nainen tulee raskaaksi ollessaan jo raskaana.

Superfetaatio tarkoittaa, että jo raskaana oleva nainen voi tuottaa ja ovuloida uuden munasolun. Normaalisti naiselle ei tule ovulaatiota, jos hän raskaana.

Tällöin kohdussa kasvaa kaksi vauvaa, joilla on eri lasketut ajat. Toisessa harvinaisessa tapauksessa nainen on ollut yhdynnässä kahden miehen kanssa vähän eri aikaan ja kaksosilla on eri isät.

Haigin mukaan tässä tapauksessa on todennäköisesti kyse molemmista, koska kaksosilla on eri isät ja äidit.

Joskus epäillään superfetaatiota, jos kaksoset ovat syntyessään hyvin erikokoisia, CNN kertoo.

Esimerkiksi Iltalehti kertoi, kuinka vuonna 1960 amerikkalainen pariskunta sai kaksi poikaa, joiden kätilö uskoi olevan kaksosia. Toinen pojista vaikutti kuitenkin keskoselta. Röntgenkuvissa huomattiin, että poikien luuston ikä oli erilainen.

Australiassa puolestaan nainen tuli raskaaksi kaksi kertaa kymmenen päivän välein.


Kommentit (2)

  • Mutsi

    Tätä epäiltiin meillä kun aloin odottaa kaksosiani… minulla oli harvinaisen pitkä kierto ja kahdet ovulaatio-oireet viikon välein, lisäksi ovulaatiotikku näytti kahdesti plussaa vaikka välissä viiva vaaleni… kaksostyttäret kasvoivat kokoajan viikon erolla…

  • Nimetön

    Sijaisäiti on vakiintunut termi lastensuojelussa kun puhutaan huostaanotettujen lasten sijaisperheistä. Sijoitusäiti kuulostaa muuten vaan sangen omituiselta. Tarkoittikohan toimittaja kohdunvuokraajaa tai sijaissynnyttäjää?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio