Korruptiosyytöksissä ryvettynyt presidentti Jacob Zuma on päätetty erottaa – Etelä-Afrikka viettää villejä some-etkoja

Etelä-Afrikka juhlii riemukkaasti somessa presidentti Jacob Zuman mahdollista eroa. Maan valtapuolue ANC on päättänyt erottaa presidentin tehtävistään. On todennäköisesti vain ajan kysymys, koska tanssivideoita jakava kansa siirtyy tuumasta toimeen kaduille juhlimaan skandaaleissa rypeneen presidenttinsä hyllyttämistä.

Kim Ludbrook / EPA
Korruptiosyytöksissä ryvettynyt presidentti Jacob Zuma on päätetty erottaa – Etelä-Afrikka viettää villejä some-etkoja

Etelä-Afrikan valtapuolueen ANC:n kannattajat vaativat Johannesburgin kaduilla presidentti Jacob Zuman eroa.

Nea Alanen

Virtuaalinen tanssilattia on jo valaistu, sillä hashtag #ZumaIsGoneParty, eli Zuma on poissa -juhlat, kokoaa somessa jo riemutwiittejä presidentin lähdön kunniaksi.

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma on itse kieltäytynyt jyrkästi eroamasta. Useat eri mediat ovat uutisoineet tänään maan valtapuolue ANC:n päätöksestä siirtää Zuma pois johtotehtävistä 48 tunnin sisällä.

Jollei uhmakas Zuma eroa itse, parlamentti äänestää presidentin epäluottamuslauseesta.

Zumalla olisi virallisesti vielä vuosi presidenttikauttaan jäljellä, mutta useita korruptioskandaaleja läpi käyneen presidentin viimeiset tunnit virassa ovat pärähtäneet käyntiin.

Somessa juhlitaan jo

Hashtagin #ZumaIsGoneParty alle on koottu tanssi- ja juhlintavideoita sekä humoristisia piirustuksia 75-vuotiaan Zuman uhmasta jäädä presidentiksi eroamiskehotuksista huolimatta.

Juomat ovat valmiina ja kansa ottaa tanssiaskeleita. Samalla somessa ilkutaan Zuman olemattomista kyvyistä kirjoittaa pitkään odotettu eroamiskirje.

Aikapommi tikittää – koska vain voi tulla tieto, että viimeisillä voimillaan vallan kahvassa roikkuva presidentti joutuu vihdoin päästämään irti.

#ZumaIsGoneParty Mandela hymyilee jälleen Etelä-Afrikassa, iloitsee Deeren Sooknandan Twitterissä.

–Tanssilattian valot sytytetään kohta, povaa nimimerkki ValiDladla.

Kuvia kondomipinoista, hurjista alkoholivarastoista ja tanssivista ihmisjoukoista, näin kansa valmistautuu juhlaan. Twitterissä pirskeet ovat jo vauhdissa.

Tilanne etenee – uutisia odotetaan iltapäivälle

ANC:n odotetaan pitävän tiistaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden Zuman erottamisesta.

Presidentti Zumaa on syytetty laajasta korruptoituneisuudesta, lahjusten vastaanottamisesta, rahanpesusta ja raiskauksesta. Hänet todettiin syyttömäksi raiskaukseen keväällä 2006.

Zuman kahden kuluneen presidenttikauden aikana Etelä-Afrikan talous ei ole vaalilupauksista huolimatta kasvanut. Maan talous on kehno ja työttömyysluvut korkeat.

Siinä muutama syy, miksi kansa iloitsee epäonnistuneen hallitsijansa todennäköisestä erottamisesta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio