Kilpikonnia metsästetään ja myydään Meksikossa lainvastaisesti – Don Roberto on omistanut elämästään 23 vuotta lajin suojelemiseen

Meksikolaismies pelastaa kymmeniä tuhansia kilpikonnia vuodessa.

Kuvankaappaus videolta
Kilpikonnia metsästetään ja myydään Meksikossa lainvastaisesti – Don Roberto on omistanut elämästään 23 vuotta lajin suojelemiseen

Useat ihmiset osallistuvat päästämään pelastettuja kilpikonnia vapaaksi.

Toni RepoCaters News, Aamulehti

Meksikon lounaisosassa sijaitsevalla Barra de Coyucan rannalla Roberto Lugardo Quevedo, kutumanimeltään Don Roberto, pelastaa vuosittain 50 000–60 000 kilpikonnaa.

Katso videolta, kuinka hyväntekijät pelastavat kilpikonnia Meksikon paratiisirannalla:

 

Quevedo saapui Barra de Coyucaan 23 vuotta sitten. Hän huomasi, kuinka huonosti kilpikonnia kohdeltiin ja päätti aloittaa niiden suojelemisen.

Barra de Coyucassa kilpikonnat ovat osa perinneruokaa, jonka takia niiden lihaa myydään ravintoloissa lakeja noudattamatta. Kilpikonnien kilvet ja nahkat myydään myös.

– Alueella on ainakin 100–150 ravintolaa, jotka myyvät ja salakuljettavat kilpikonnia, kertoo Quevedo.

– Meksikossa on ainakin 10 lakia, joiden mukaan heidän tulisi joutua vankilaan tai saada sakot.

Quevedo on pystynyt parhaana vuotena pelastamaan lähes 70000 kilpikonnaan. Miehen kasvot halvaantuivat samana vuonna kilpikonnien pelastamisesta aiheutuneen stressin takia.

– Viisi vuotta halvaantumisen jälkeen suojelen yhä kilpikonnia, kertoo Quevedo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio