Kiinassa takavarikoitiin jättierä uhanalaisen muurahaiskävyn suomuja – Eläimiä tapettu arviolta 20  000– 30  000

STT

Laitonta kauppaa taltuttavat Kiinan viranomaiset ovat takavarikoineet jättimäärän salakuljetettuja muurahaiskävyn suomuja. China Dailyn mukaan erä on rajaviranomaisten suurin yksittäinen löytö.

Uhanalaisen nisäkkään suomuja takavarikoitiin lähes 12 tonnia eteläisen Shenzhenin kaupungin satamassa heinäkuussa, ja eläimiä on tapettu arviolta 20  000–30  000.

Poliisi on pidättänyt kaksi epäiltyä, jotka olivat maahantuonnin yhteydessä käyttäneet vääriä nimiä. Toisen kännykästä poliisi löysi Afrikassa otettuja kuvia suomuista. Mies on väittänyt hankkineensa kännykän käytettynä. Epäiltyjä vastaan puhuvat muun muassa rahansiirrot heidän välillään. He matkustivat samalla lennolla Afrikkaan.

Kiinassa elää uskomus, että suomuilla on terveysvaikutuksia. Muurahaiskävyn syömisestä voi saada kymmenen vuotta vankeutta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio